Η Κολοκυθόπιτα της Αλέκας
Συστατικά
Στα γρήγορα
Γλυκά
Άλλες κατηγορίες
- 2.500 γρ. κολοκύθι κίτρινο, καθαρισμένο και τριμμένο χονδρό
- Κάνουμε φύλλο δικό μας, ή αγοράζουμε έτοιμο, μισό κιλό
- 3 κούπες ζάχαρη
- 3/4 κούπας ελαιόλαδο
- 1 1/2 κ,γ κανέλλα
- 1 κούπα καρύδια χονδροαλεσμένα
- 1 κούπα σταφίδες
- 1 βανίλια
- λίγο γαρύφαλλο τριμμένο
Οδηγίες

- Καθαρίζουμε το κολοκύθι και το τρίβουμε στο χονδρό του τρίφτη
- Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το κολοκύθι και αφήνουμε λίγο να βράσει
- Ρίχνουμε και την ζάχαρη έως να πήξει, ρίχνουμε και το λάδι και αφήνουμε να βράσει και να φύγουν τα υγρά του
- Το αφήνουμε να κρυώσει
- Προσθέτουμε και τα άλλα υλικά
- Αλείφουμε ένα ταψί, παίρνουμε ένα- ένα φύλλο, το αλείφουμε με λίγο λάδι, βάζουμε λίγη γέμιση, το τυλίγουμε σε ρολό και το βάζουμε στο ταψί
- Συνεχίζουμε με τα άλλα φύλλα.
- Όταν τελειώσουμε τα λαδώνουμε ή τα βουτυρώνουμε, τα κόβουμε σε κομμάτια και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 1 ώρα
- Τα πασπαλίζουμε με άχνη και κανέλλα
Σχόλια
Αρωματική και Γευστικότατη!!