Γρήγορες πατατούλες φούρνου
- 2 κιλά πατατούλες μικρές φούρνου με τη φλούδα τους
- 1 κ.σ. μουστάρδα
- 1 πορτοκάλι χυμό και ξύσμα
- 1 λεμόνι χυμό και ξύσμα
- 1 κ.σ. ζάχαρη
- Μισή κούπα λευκό κρασί
- Μισή κούπα λάδι
- 1 κ.γλ. πάπρικα απλή ή καπνιστή
- Αλάτι και πιπέρι
- Αφήνουμε τις πατάτες σε μπόλικο νερό να μουλιάσουνε 10 λεπτά και τις πλένουμε καλά και τις τρίβουμε με σφουγγάρι των πιάτων, τις στραγγίζουμε. Δεν αφαιρούμε το φλούδι.
- Βράζουμε τις πατάτες με μπόλικο νερό με αλάτι για 10 λεπτά από την ώρα που θα αρχίσει ο βρασμός.
- Σε μπολ βάζουμε τα υλικά λάδι, μουστάρδα, αλάτι, πιπέρι πορτοκάλι , λεμόνι, ξύσματα, ζάχαρη, πάπρικά, κρασί και ανακατεύουμε καλά.
- Ρίχνουμε μέσα τις πατατούλες και τις ανακατεύουμε πολύ καλά. Τις ρίχνουμε στο ταψί και τις ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 230ο για 25 λεπτά περίπου. Ανακατεύουμε κατά διαστήματα.
Τις πατατούλες αυτές τις αγοράζω από τα s/m και είναι σε διχτάκια προέλευση Γαλλίας αλλά μπορείτε να βάλες και ελληνικές μικρές. Επίσης μπορείτε να βάλετε και μεγάλες πατάτες κομμένες σε κομμάτια, αλλά έτσι είναι πιο εμφανίσιμες.
Αντί για πορτοκαλολέμονο μπορούμε να βάλουμε μανταρίνι με δεντρολίβανο.