Γρανίτα ροδάκινο

Δροσερή και μυρωδάτη γι αυτή την εποχή η γρανίτα ροδάκινο, γίνεται πολύ εύκολα με τον κλασικό τρόπο που γίνονται όλες σχεδόν οι γρανίτες.
- 1 κιλό ροδάκινα καθαρισμένα
- μισό κιλό ζάχαρη
- μισό κιλό νερό
- λίγο δυόσμο (προαιρ.)
- Πολτοποιώ τη σάρκα του ροδάκινου στο μούλτι .
- Βράζω το σιρόπι βάζοντας τη ζάχαρη (ή και λιγότερη ανάλογα τα γούστα) και το νερό στη φωτιά για 5 λεπτά περίπου.
- Αν θέλουμε, βάζουμε προς το τέλος και λίγο φρέσκο δυόσμο στο βράσιμο, του δίνει ωραία γεύση.
- Όταν κρυώσει το σιρόπι, το ανακατεύω με τον πουρέ ροδάκινου.
- Το βάζω σε παγωτομηχανή ή αν δεν έχετε, μέσα στην κατάψυξη να κρυώσει κανένα δίωρο και το χτυπάτε με το μίξερ να αφρατέψει. Αυτό το κάνετε 2- 3 φορές κατά διαστήματα και είναι έτοιμη η γρανίτα.
- Καλή επιτυχία!
