Γρανίτα πεπόνι
- 1/2 κιλό πολτό πεπόνι περασμένο στο μούλτι.
- 200 γραμμάρια ζάχαρη.
- 100 γραμμάρια νερό.
- 2 κουταλάκια του γλυκού χυμό λεμονιού.
- 2 φύλλα ζελατίνας.
- Βράζουμε το νερό με την ζάχαρη για λίγα λεπτά,προσθέτουμε τα φύλλα ζελατίνας που μουσκέψαμε σε κρύο νερό και στραγγίσαμε.
- Βράζουμε για λίγο ακόμη και προσθέτουμε και τον χυμό λεμονιού. Αφήνουμε να κρυώσει και προσθέτουμε τον πολτό στο σιρόπι .
- Ανακατεύουμε καλά και βάζουμε σε μεταλλικό σκεύος στην κατάψυξη να παγώσει. Βάζουμε μπάλες γρανίτας σε ψηλά ποτήρια και απογεμίζουμε με παγωμένο νερό.
- Σερβίρουμε με χοντρά καλαμάκια.