Γρανίτα φράουλα
- 4 φλιτζάνια φράουλες
- 1 φλιτζάνι ζάχαρη
- 1 / 3 του φλ/νιού χυμό λεμόνι
- 4 φλ/νια νερό που το βάζουμε σε παγοθήκες να γίνει πάγος
- 1 κ. σ. γρεναδίνη για περισσότερο χρώμα (προαιρ.)
- Ανακατεύω στο μούλτι φράουλες, πάγο, ζάχαρη και λεμόνι (μάλλον σε δυο δόσεις για να το πάρει).
- Το μείγμα αυτό το βάζω στις θήκες των μάφιν και το παγώνω.
- Όταν θέλω να το χρησιμοποιήσω, ή πολτοποιώ την παγωμένη γρανίτα στο μούλτι ή σερβίρω τη γρανίτα ολόκληρο κομμάτι.
- Συνταγή της Ν. Μερκούρη
- Πάντως και με τον πολτοποιημένο πάγο στο μπλέντερ μια χαρά είναι και πολύ γρήγορο. Πολτοποιείς και πίνεις!!!
Πολύ ωραία Ηλιάννα:))))