Γλυκόξινο κοτόπουλο
- 800 γρ. περίπου στήθος κοτόπουλο, σε κύβους μπουκιάς
- 3 κ.σ. ζάχαρη
- ¼ κούπας σόγια σος
- 2 κ.σ. σέρι
- 1 κροκάδι
- Κορν φλάουρ για το τύλιγμα
- Λάδι για το τηγάνισμα
- ¼ κούπας καλαμποκέλαιο (η σησαμέλαιο αν σας αρέσει)
- 2 σκελίδες σκόρδο τριμμένο
- 1 μεγάλο κρεμμύδι σε τετράγωνα κομμάτια
- 1 καρότο σε λεπτές ροδέλες
- ½ πράσινη, ½ κόκκινη και ½ κίτρινη πιπεριά σε τετράγωνα κομμάτια
- 5 ρόδες ανανά σε κομμάτια
- ½ κούπα χυμό ανανά
- 3 κ.σ. κέτσαπ
- ¼ κούπας άσπρο ξίδι
- 1 κ.σ. κορν φλάουρ
- ¼ κούπας νερό
- 1 κύβο κότας προαιρετικά (δίνει γεύση, δίνει και χημικά όμως)
- Ανακατεύω τη ζάχαρη με τη μισή σόγια σος, το σέρι και το κροκάδι.
- Βάζω τους κύβους κρέατος μέσα και αφήνω να σταθούν στο ψυγείο 1 ώρα, ανακατεύοντας κατά διαστήματα.
- Στραγγίζω καλά από τη μαρινάτα και τους τυλίγω στο κορν φλάουρ.
- Ζεσταίνω το λάδι και τηγανίζω τους κύβους να ροδίσουν καλά.
- Ζεσταίνω το καλαμποκέλαιο και ρίχνω το σκόρδο με το κρεμμύδι και ανακατεύω για 1 λεπτό
- Προσθέτω το καρότο, τις πιπεριές και σοτάρω για 3 λεπτά
- Προσθέτω το χυμό του ανανά, τη μαρινάτα που στράγγισε από το κρέας, και την υπόλοιπη σόγια σος.
- Ρίχνω το ξίδι και την κέτσαπ (και τον τριμμένο κύβο κότας).
- Διαλύω το κορν φλάουρ μέσα στο νερό και ρίχνω στο τηγάνι.
- Ανακατεύω ώσπου να βράσει και να πήξει η σάλτσα.
- Προσθέτω τα κομμάτια του ανανά, αλάτι, πιπέρι και το κρέας.
- Ανακατεύω να ενωθούν τα υλικά.
- Σερβίρω με χυλοπιτάκι.
Καλή Όρεξη !!
- Εννοείται πως είναι εξίσου νόστιμο με ψαρονέφρι η φιλέτο μοσχαρίσιο.
- Ένα ρύζι μπασμάτι είναι επίσης πολύ ωραίο συνοδευτικό
Παρόμοια συνταγή: Κοτόπουλο γλυκόξινο
Καλή αρχη annaki !!!!