Γλυκόξινη σάλτσα τσάτνεϋ
- Πολτό απο 6 ώριμους λωτούς.
- 1 πορτοκάλι κομμένο κομμάτια (με την φλούδα του)
- 1 κουταλιά της σούπας κοφτή ζάχαρη.
- 1 κουταλάκι του γλυκού τζίντζερ σκόνη,
- ελάχιστο μοσχοκάρυδο ,
- ελάχιστο αλάτι.
- 1κουταλιά σούπας ξύδι μπαλσάμικο.
- 1 χούφτα σταφίδες (προαιρετικά)
- Βάζουμε όλα τα υλικά (εκτός απο το ξύδι και τις σταφίδες) να βράσουν σε ρηχή κατσαρόλα ,σε μέτρια φωτιά για 45 λεπτά περίπου και ανακατεύουμε συνεχώς, για μην κολλήσει.
- Όταν πήξει κατεβάζουμε από την φωτιά και προσθέτουμε το μπαλσάμικο. Αν θέλουμε και σταφίδες.
- Συνοδεύει τα ψητά κρέατα και τα πουλερικά μας.
- Μια γλυκόξινη γεύση που μπορούμε να την φάμε και σαν μαρμελάδα.
- Η συνταγή από το Nooz.gr
- Παρόμοια συνταγή: Tσάτνεϋ με μήλο