Γλυκόξινη μαρμελάδα με Κρεμμύδια
- 1,250 κιλα Κρεμμύδια καθαρισμενα , κοκκινα εγω εβαλα και λιγα ασπρα σε λεπτές ροδέλες
- 3 κουταλιές της σούπας αλάτι
- 750 γρ ζάχαρη
- 350 μλ ξύδι (λευκό ξύδι απο σταφυλια)
- 1 ½ κουταλάκια του γλυκού γαρίφαλο σε πανακι δεμενο
- 2 κουταλάκια του γλυκού κύμινο σπορια σε πανακι δεμενο
- 1 ξυλακι κανελα
- Βαζουμε το κρεμμύδι με το αλάτι ανακατεύουμε και αφήνουμε 1 ώρα. Το ξεπλενουμε καλα και με μια πετσετα το στεγνώνουμε
- Βαζουμε τη ζάχαρη με το ξύδι και γαρίφαλο να σιγοβράζει για 5 λεπτά
- Προσθέτουμε τα κρεμμύδια και το κύμινο, αφηνουμε στο δυνατο της φωτιας να παρη μια καλη βρασει και μετα σε μικρη φωτια να σιγοβρασει για 2 -2,5 ώρες μέχρι να εχουμε ενα παχύ σιρόπι και τα κρεμμύδια να εχουν ροδίσει
- βγαζουμε τα σακουλακια με τα μπαχαρικα
- το βαζουμε αμεσως σε γιαλυνα βαζακια και το συντηρουμε στο ντουλαπι της κουζινας μας
- ειναι σαν μαρμελαδα και δεν χαλαη
- οταν ανοιξουμε ενα βαζο το βαζουμε μετα στο ψυγειο