Γλυκό του κουταλιού καρπούζι
Για ενα κιλο καρπουζι
- 1.200γρ. ζαχαρη
- 500 γρ.νερο
- 1 βανιλια
- 2 φυλλα αρμπαροριζα
- 1/2 λεμονι
- Το καρπουζι που θα κανουμε το γλυκο μας ειναι ειδικο, αυτο το καρπουζι εχει πολυ χοντρο δερμα και λιγο φαγητο το οποιο ειναι κιτρινο και δεν τρωγεται.
- Κοβουμε σε μπαστουνακια, βαζουμε για 2 ωρες στο ασβεστονερο (νερο απο σβησμενο ασβεστη), ξεπλενουμε πολλα νερα.
- Ζεματαμε 3 νερα, δενουμε το σιροπι μας, ριχνουμε το ζεματισμενο καρπουζι μεσα στο σιροπι και δενουμε το γλυκο μας, στο τελος βαζουμε την αρμπαροριζα και το λεμονι.
- Ευκολο και νοστιμο γλυκο