Γλυκό ψυγείου

Αυτό είναι από τα αγαπημένα γλυκά της μαμάς μου και επειδή είχε γενέθλια, της το ετοίμασα! Είναι από τα πρώτα μου γλυκά που έμαθα να κάνω καθώς είναι πανεύκολο και είναι σίγουρη συνταγή που αρέσει σε όλους!
- 2 πακέτα μπισκότα πτι-μπερ
- 2 ερμόλ
- 2 ζαχαρούχα γάλατα
- 1 σακουλάκι τρούφα
- μισό φλυτζανάκι του καφέ κονιάκ (προαιρετικό)
- μια κούπα νερό
- 2 κουταλιές σούπας νες καφέ
- Πριν αρχίσουμε να κάνουμε το γλυκό μας βάζουμε τα ερμολ στο ψυγείο για κανά 2ώρο!
- Σε ένα μπολάκι βάζουμε το νερό προσθέτοντας μέσα τον καφέ και λίγο κονιάκ όχι όλο, τα ανακατεύουμε και αρχίζουμε να βουτάμε μέσα τα μπισκότα μας όχι πολύ ίσα ίσα να βραχούν.
- Βάζουμε μια στρώση στο πυρέξ μας. Έχουμε χτυπήσει τα ερμόλ, τα ζαχαρούχα και το υπόλοιπο κονιάκ για κανά 10 λεπτό να αφρατέψει η κρέμα μας, έχοντας κάνει την στρώση με τα μπισκότα βάζουμε την μισή κρέμα πάνω στα μπισκότα και την στρώνουμε καλά.
- Βάζουμε άλλη μια στρώση μπισκότων αφού τα μουσκεύουμε στο μείγμα με τον καφέ και βάζουμε την υπόλοιπη κρέμα, στρώνουμε καλά και βάζουμε την τρούφα μας στο τέλος!
Αφήνουμε το γλυκό μας αρκετές ώρες στο ψυγείο να παγώσει καλά, επίσης μπορούμε να χωρισουμε την κρέμα στα 2 και στην μια να βάζουμε 2 κουταλιές της σούπας κακάο για να κάνουμε μια στρώση σοκολατένια και μια κρέμα ή όλο σοκολατένιο. Καλή επιτυχία!
Να χαίρεσαι τη μαμά σου!!!
και εβαλα και εγω κακαο μεσα πολυ καλλο!!!!
μπραβο Ελενη για τη συνταγη!