Γλυκό ψυγείου σαν πυραμίδα
- 1,5 πακέτο μπισκότα πτι μπερ
- Για την κρέμα
- 700 γρ. γάλα
- 200 γρ. ζάχαρη
- 2 κ.σ. αλεύρι
- 1 κ.σ. κορν φλάουρ
- 1 κ.σ. βούτυρο
- 1 βανίλια
- Στρώνουμε τα μπισκοτα πανω σε μεμβράνη 3 στο πλάτος και 5 στο μάκρος, μας χρειάζονται 1,5 πακέτο μπισκοτα
- φτιάχνουμε την κρεμα:700 γρ γάλα ,200 γρ ζαχαρη ,2 κ σ αλευρι ,1κ σ κορν φλάουρ ,βάζουμε στο Μάτι όλα τα υλικά και ανακατεύουμε μεχρι να χοχλασει το μείγμα.
- Βάζουμε 1 κ σ βούτυρο και βανίλια, περιμένουμε να κρυωσει λιγο και στρώνουμε απο πανω από τα μπισκοτα, ξανα το ιδιο εγώ εβαλα τρεις στρώσεις και στο τέταρτο άφησα στη μεση άδειο ,εβαλα φουντουκια ,αμύγδαλο ,και κεράσι κατεψυγμένο (αν θέλετε μπανάνα ) και το σηκώνουμε τα πλαϊνά της μεμβράνης και φτιάχνουμε σαν πυραμίδα.
- Βάζουμε στο ψυγειο για 3-4 ώρες μετα βάζουμε απο πανω σοκολατα σος κουβερτούρα με 150 γρ κουβερτούρα και 100 γρ κρεμα γάλακτος στο μπεν Μαρι μεχρι να λιωσει, περιχύνουμε απο πανω και στολίζουμε με αλεσμένους ξηρούς καρπούς.