Γλυκό ψυγείου με πορτοκάλι
Συστατικά
Στα γρήγορα
Γλυκά
Άλλες κατηγορίες
- Μπισκότα μιράντα μεγάλη συσκευασία
Για την κρέμα βανίλιας
- 1 σακουλάκι άνθος αραβοσίτου βανίλια(όχι στιγμής)
- 650 ml γάλα φρέσκο
- 5-6 κ.σ.ζάχαρη
Για την κρέμα πορτοκαλιού
- 2,5 φλ/νια χυμό φρέσκου πορτοκαλιού
- 4 κ.σ.κορν-φλάουρ
- 2-3 κ.σ. ζάχαρη
- 1 κ.γλ. ξύσμα πορτοκαλιού κοφτή
Οδηγίες
- Φτιάχνω πρώτα την κρέμα βανίλιας όπως λέει το σακουλάκι, διαλύοντας τη ζάχαρη με τα ¾ της ποσότητας του γάλακτος.
- Και μόλις ζεσταθεί το μείγμα καλά, προσθέτω και το άνθος αραβοσίτου βανίλια που έχω διαλύσει στο υπόλοιπο γάλα.
- Ανακατεύω συνεχώς και μόλις πήξει, το κατεβάζω από τη φωτιά.
- Στρώνω σε μικρό πυρέξ τα μισά μπισκότα (μία στρώση)και πάνω ρίχνω τη ζεστή κρέμα βανίλιας και το αφήνω μέχρι να φτιάξω την κρέμα πορτοκαλιού.
- Βάζω τα 2 φλ/νια χυμό πορτοκαλιού με τη ζάχαρη να ζεσταθούν μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη.
- Διαλύω το κορν φλάουρ στην υπόλοιπη πορτοκαλάδα και το ρίχνω και αυτό στην κατσαρόλα, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να πήξει.
- Στο τέλος ρίχνω και το ξύσμα και κατεβάζω από τη φωτιά.
- Βάζω πάνω από την κρέμα βανίλια τα υπόλοιπα μπισκότα και πάνω τους την ζεστή κρέμα πορτοκαλιού.
- Βάζω το πυρέξ στο ψυγείο να κρυώσει καλά.
Σχόλια
Με γύρισες στα χρόνια του Δημοτικού που το έφτιαχνε η μαμά μου.
Τόσο απλό και φίνο,γεμάτο μνήμες παιδικές .
Μου έδωσες και ιδέα .
Στην γιορτή μου θα φτιάξω μια τούρτα οπου για επικάλυψη ,θα έχει την κρέμα πορτοκαλιού σου .
Εσυ τι λες ?
Tι είδους τούρτα θα είναι; σοκολάτα;
Νομίζω ότι θα ταιριάζει, Ντίνα! Γράψε λεπτομέρειες.
Αργησα να δω την ερωτηση σου Ηλιαννα Εστω και αργοπορημένα σου λεω οτι ήταν σοκολάτα και τις ταίριαζε απόλυτα, η συγκεκριμένη επικάλυψη.
Hlianna, bravo katapliktiko to glikaki soy, mono pou i krema portokalioy moy pikrise ligo mipos ebala poli ksisma portokaliou_? eyxaristo
΄Η έβαλες πολύ ξύσμα ή έξυσες και το άσπρο του πορτοκαλιού που συνήθως πικρίζει. Την επόμενη φορά πρόσεξε τα αυτά τα 2 πραγματάκια. Είναι και πολύ υγειινό για τα παιδιά. Θα γράψω να μπαίνει λιγότερο ξύσμα στη συνταγή αν και εμένα δεν έτυχε να μου πικρίσει ποτέ. Ευχαριστώ για το σχόλιό σου, astarti :)
καταπληκτικο γλυκακι,θα δοκιμαστει συντομα...
Με γύρισες και μένα πολλά χρόνια πίσω όταν το έφτιαχνα στα παιδιά μου το καλοκαίρι αρκετά συχνά. Με μια-δυο διαφορές που το έκαναν λίγο πιο εύκολο.
Για βάση εβαζα φρυγανιές που τις εβρεχα με λίγο σιρόπι και χρησιμοποιούσα δυο φακέλλους ανθος αραβοσ. Το ένα το εφτιαχνα κανονικά με γάλα και το έστρωνα πάνω στις φρυγανιές και το άλλο αντί για γάλα εριχνα το χυμό πορτοκαλιού και αφου πάγωνε η πρώτη κρεμα έριχνα και τη δευτερη. Τελευταία το θυμήθηκα και το έφτιαξα πάλι. Υγιεινό και γρήγορο.
Η φωτογραφία από τη Βιανκα, που έφτιαξε τη συνταγή.
μμμ!!δεν σας λεω τιποτα φτιαξτετο και μετα τα λεμε
Θεικόοοοο!!Ξετρελάθηκαν τα παιδάκια μου...Η κρέμα πορτοκαλιού είναι τελεία.Έυγε!
Η φωτογραφία από τη Σούλα που έφτιαξε τη συνταγή!
Θα το φτιάξω κι εγω ευχαριστώ πολύ Ηλιάννα μου!
5 σκουφάκια απο εμένα και 1000 από την κόρη μου που είναι το αγαπημένο της....κι εγώ κάνω τη παραλλαγή της συνταγής με φρυγανιές και σιρόπι,την προτείνω ότι και να έχει ως βάση φρυγανιές,μπισκότα τετράγωνα,μακρόστενα....
Αν αντί για κρέμα βανίλιας έβαζα αυτή με άρωμα πορτοκαλιού δεν θα γίνει το γλυκό πιο πορτοκαλένιο? και τώρα που το σκέφτομαι μήπως θα του ταίριαζε και η κρέμα με άρωμα σοκολάτας?
Έλενα, το γλυκό αυτό δεν δέχεται αυτές τις αλλαγές που λες, γιατί τότε θα μας βγει κάτι άλλο. Δοκίμασε τη συνταγή αυτή όπως είναι, είμαι σίγουρη ότι θα σου αρέσει όπως αρέσει σε μικρούς και μεγάλους!
Hlianna εκανα χθες το γλυκο αλλα κάτι μου πηγε λαθος στην κρέμα πορτοκαλιού νομίζω οτι εκανα λαθος στις αναλογίες χυμού κορν φλαουρ και εγινε σαν ζελέ μήπως σου είναι ευκολο να μου πεις γραμμαρια πορτοκαλάδας κορν φλαουρ που θέλει η συνταγή ; επίσης περίπου ποσα λεπτά χρειάζεται για να πήξει στον βαθμό που επιθυμούμε η κρέμα ;
γιατι θέλω να το ξανακάνω Ευχαριστώ!
Φυσικά και θα σφίξει η κρέμα πορτοκαλιού, τώρα όταν λες ζελέ τι εννοείς.....Το πορτοκάλι είναι 2,5 δοσομετρικές κούπες περίπου 650 ml και 4 κοφτές κ.σούπας κορν φλάου.....δεν καταλαβαίνω τι μπορεί να πήγε λάθος....
όταν λέω ζελέ εννοώ οτι επηξε παρα πολύ αλλα κατάλαβα το λάθος εβαλα λιγότερο χυμό θεώρησα οτι 1 φλ είναι 200γρ και έπεσε πολύ το κορν φλάουρ...σευχαριστώ πολύ θα ξανα προσπαθήσω