Πρόσφατα σχόλια

FORUM: ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

Yankees' DJ LeMahieu Scratched From Starting Lineu
tyydtgfHdrygtdft 8.10.2021 6:44
Fernando Tatis Jr. Can take Trevor Bauer Deep, Tau
tyydtgfHdrygtdft 8.10.2021 6:43
Newbie Mekhi Becton Is made up of Presently Stated
tyydtgfHdrygtdft 8.10.2021 6:43
Barcelona's Griezmann Fixed in the direction of be
tyydtgfHdrygtdft 8.10.2021 6:42
Vrabel 'Absolutely Enthusiastic' toward Insert Jon
tyydtgfHdrygtdft 8.10.2021 6:40
Jaguars Fixed In the direction of Generate toward
tyydtgfHdrygtdft 8.10.2021 6:40
Ja'Marr Chase Functions With Previous All-Qualifie
tyydtgfHdrygtdft 8.10.2021 6:40
Peyton Manning Clears the Air upon How he Qualifie
tyydtgfHdrygtdft 8.10.2021 6:37
Απ:Συνταγές light
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:20
Απ:Σχολιάζουμε στον κατάλληλο χώρο!
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:13
Απ:Φωτογραφίες στα σχόλια των συνταγών μας ( Ν...
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:12
Απ:χρηστες κ συνταγες τους
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:11
Plasmolifting Σωλήνες PRP
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:09
With Fournette Back again, How Massive of a Will
Rickey 16.8.2021 6:35
What Are The Saints Strongest Employment Likely In
Rickey 16.8.2021 6:35
Vrabel Ranks Amongst Belichick's Most straightforw
Rickey 16.8.2021 6:34
Kansas Metropolis Chiefs Exchange for Baltimore
Rickey 16.8.2021 6:33
2022 WR Kevin Thomas Announces Greatest 5
Rickey 16.8.2021 6:32
3 Storylines towards Keep an eye on with Bengals O
Rickey 16.8.2021 6:32
3 Storylines towards Observe with Bengals OTAs Loo
Rickey 16.8.2021 6:31
Περισσότερα...


Γλυκό με σαβαγιάρ και φρουτένια κρέμα

recipe image
Προστέθηκε απόtzeni.masterchef, Παρασκευή, 06 Ιούλιος 2012 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 2 χρήστες ψήφισαν
none
Περιγραφή

Απλό και εύκολο γλυκό ψυγείου με απίθανη γεύση.

Συστατικά
  •     1 πακέτο σαβαγιάρ των 200 γραμμαρίων.
  •     1 κομπόστα φρούτων η ροδάκινο.
  •     1 λίτρο γάλα.
  •     5 κουταλιές σούπας άνθος αραβοσίτου βανίλια που θέλει βράσιμο.
  •     4 κουταλιές σούπας σιμιγδάλι ψιλό.
  •     6 κουταλιές σούπας ζάχαρη.
  •     2 κρόκους αυγών.
  •     1 κουτί φυτική σαντιγί μόρφατ.(σαντιγί σε μεταλλικό κουτί στα ράφια των σούπερ         μάρκετ)
  •     3 κουταλιές ζάχαρη άχνη.
  •     Ξύσμα από ένα πορτοκάλι .
  •     1 βανίλια άρωμα.
Οδηγίες
  1. Βάζουμε την φυτική κρέμα στο ψυγείο για μια τουλάχιστον ώρα να παγώσει.    Βάζουμε τα 3/4 από το γάλα σε μια κατσαρόλα να κάψει.    Στο υπόλοιπο 1/4 ανακατεύουμε το άνθος αραβοσίτου, το σιμιγδάλι, τη ζάχαρη , τους κρόκους , το ξύσμα πορτοκαλιού και τη βανίλια.    Ρίχνουμε το μείγμα μέσα στο καυτό γάλα και ανακατεύουμε γρήγορα με το σύρμα επάνω στη φωτιά να δέσει.
  2. Η κρέμα μας πρέπει να είναι αφράτη, και σταθερή.    Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε την κρέμα να κρυώσει.    Ανακατεύουμε κατά διαστήματα για να μην πιάσει κρούστα.
  3.  Όταν η κρέμα κρυώσει, ρίχνουμε και ανακατεύουμε απαλά τα στραγγισμένα φρούτα της κομπόστας.    Αν είναι μεγάλα κομμάτια τα κόβουμε σε μικρά.
  4.  Σε μια πιατέλα διαστάσεων περίπου 36Χ12 στρώνουμε μια σειρά σαβαγιάρ αφού προηγουμένως τα έχουμε βουτήξει για λίγο στο σιρόπι της κομπόστας με τα φρούτα.    Ρίχνουμε την μισή ποσότητα κρέμας με φρούτα την στρώνουμε καλά και συνεχίζουμε με δεύτερη σειρά σαβαγιάρ κατά τον ίδιο τρόπο.    Τελειώνουμε με την υπόλοιπη κρέμα και τοποθετούμε το γλυκό στο ψυγείο.
  5. Χτυπάμε την παγωμένη μόρφατ με την άχνη και μια βανίλια για 20 περίπου λεπτά μέχρι να αφρατέψει.    Στρώνουμε την σαντιγί επάνω και γύρω από το γλυκό.
  6. Σερβίρουμε μετά από 2-3 ώρες , αφού σταθεροποιηθεί το γλυκό.    Διακοσμούμε με μαρμελάδα ροδάκινο, η όποια άλλη θέλουμε και κομμάτια φρούτων.

Σχόλια
Σχόλιο από Hlianna , Κυριακή, 08 Ιούλιος 2012
Οι κρόκοι των αυγών είναι απαραίτητοι, Τζένη; Αν τους παραλείψω , θα έχει μεγάλη διαφορά;
Σχόλιο από tzeni.masterchef , Κυριακή, 08 Ιούλιος 2012
Δεν το έχω κάνει, Ηλιάννα, χωρίς τους κρόκους και δεν μπορώ να σου απαντήσω με σιγουριά!Ίσως όμως να μην έχει και μεγάλη!!
Σχόλιο από vasiliki ver , Κυριακή, 08 Ιούλιος 2012 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Πολύ όμορφο το γλυκό σου Τζένη και πολύ γευστικό πρέπει να είναι!!Μπράβο!!
Σχόλιο από gaknis , Παρασκευή, 13 Ιούλιος 2012 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
λοιπον Τζενη μου το γλυκο σου εγινε απιθανο το εκανα χθες απογευμα και ειναι τοσο αναλαφρο γευστικο και δροσερο!!!!!!!!!!!!!μπραβο σου για την υπεροχη συνταγη σου.........Και οσες δεν το δοκιμασατε χάνετε.πολλα σκουφακια το αξιζεις.
Σχόλιο από tzeni.masterchef , Παρασκευή, 13 Ιούλιος 2012
Ευχαριστώ Αλέκα,χαίρομαι που σου άρεσε το γλυκάκι!!! Να είσαι καλά!!
Μεταφορά στην κορυφή