Γλυκό με κρέμα καραμελέ
Για το παντεσπάνι:
- 4 αυγά
- 70 γρ. ζάχαρη άχνη
- βανίλια
- 50 γρ.αλεύρι
για την κρέμα:
- 1 κουτί γάλα ΖΑΧΑΡΟΥΧΟ
- 1 βούτυρο
- λίγη μαρμελάδα (αντί σιρόπι)
- Χτυπάμε τους 4 κρόκους με την άχνη και την βανίλια να αφρατέψει. Προσθέτουμε μαρέγκα από τα 4 ασπράδια και αλεύρι προσεκτικά. Απλώνουμε σε λαδόκολλα τη ζύμη και ψήνουμε γρήγορα με τον αέρα.
- Όταν έχει κρυώσει το παντεσπάνι, το κόβουμε σε 3 λωρίδες. Την κάθε λωρίδα βρέχουμε με ζεστή μαρμελάδα της αρεσκείας μας. (Την είχαμε βράσει για λίγο.) Μετά απλώνουμε την κρέμα καραμελέ και τοποθετούμε την επόμενη λωρίδα.
- Έτσι συνεχίζουμε το στρώσιμο και στο τέλος πασαλείβουμε όλο το γλυκό με την κρέμα. Αφήνουμε στο ψυγείο μέχρι την επόμενη μέρα και στολίζουμε με σαντηγή ή με άλλο τρόπο.
- Κρέμα καραμελέ: Βράζουμε για 2 ώρες μέσα στο νερό την κονσέρβα με το γάλα ΖΑΧΑΡΟΥΧΟ (εγώ το βράζω για μια ώρα μέσα στην χύτρα, σε χαμηλό). Όταν η κονσέρβα έχει κρυώσει, την ανοίγουμε και το περιεχόμενο χτυπάμε στο μίξερ με 1 βούτυρο, μέχρι να γίνει μια λεία κρέμα.




