Γλυκό με κεράσια
- Κεράσια ξεκουκουτσιασμένα να γεμίσει η φόρμα
- Για τη ζύμη
- 375 γρ αλεύρι
- 150 γρ βούτυρο
- 1 αυγο
- 1/2 πακέτο μπεικιν
- 1 βανίλια
- 40 γρ αμύγδαλα φιλε
- Για την κρέμα:
- 1 γιαούρτι
- 2 Schmand (Το σμαντ ειναι παχια ξινοκρεμα)
- 1/2 φακελάκι βανίλια, Dr. Oetecker, αυτό που βράζουμε με γάλα.
- 1 κρόκο αυγού,
- 1 καλή κουταλιά βούτυρο λιωμένο στο μικροκυμάτων
- ζάχαρη κατά του γούστου σου.
- Ζεσταίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς.
- Βάζω το αλεύρι και όλα τα υπόλοιπα υλικά για τη βάση- ζύμη και τα πλαθω με τα δύο χέρια, σε τριφτη ζύμη, βάζω ακόμα λίγο αλεύρι αν χρειαστεί. Η ζύμη να είναι σαν μικρά μπαλάκια φρουλισμένη.
- Χωρίζω την ζύμη σε 2 μέρη.
- Βάζω σε μια 26 μέγεθος φόρμα, λαδόκολλα, η βούτυρο και βάζω την μισή ζύμη ομοιόμορφα και το ψήνω για 20 λεπτά, και το αφήνω λίγο να κρυώσει.
- Βάζω τα κεράσια, (η ότι άλλο φρούτα θέλετε μήλο, ραβεντι, δαμάσκηνα)
- Ανακατεύεις όλα τα υλικά για την κρέμα καλά και το βάζεις από πάνω από τα κεράσια. Και τέλος την υπόλοιπη τριφτη ζύμη.
- Ψήνω για ακόμα 30-40 λεπτά, να ροδοκοκκινισει.