Γλυκό Κάστανο

Η συνταγούλα είναι από την συνονόματή μου και πολύ καλή φίλη κυρία Αφροδίτη, από το χωριό Καρίτσα Λάρισας !
-
1 1/2 κιλό κάστανα
-
1 1/2 κιλό ζάχαρη
-
λίγο αλάτι
-
4 ποτήρια του νερού νερό
-
1 κ.σ. χυμό λεμονιού ή και λίγο παραπάνω
-
Καθαρίζετε τα κάστανα από την εξωτερική φλούδα και τα βράζετε χωρίς να λιώσουν.
-
Αφαιρείτε και την εσωτερική φλούδα.
-
Σε κατσαρόλα ρίχνουμε τη ζάχαρη και το νερό και βράζουμε σε μέτριο σιρόπι.
-
Το κρυώνουμε, και βάζουμε τα κάστανα να ρουφήξουν το σιρόπι όλη νύχτα.
-
Την επόμενη τα βράζουμε για 5 λεπτά.
-
Τα κρυώνουμε πάλι και αφαιρούμε τα κάστανα από το σιρόπι ενώ προσθέτουμε στο σιρόπι το χυμό λεμονιού.
-
Το βράζουμε μέχρι να δέσει.
-
Ξαναρίχνουμε τα κάστανα και τα αφήνουμε 2-3 ώρες να τραβήξουν.
-
Στραγγίζουμε τα κάστανα σε σχάρα τα βάζουμε σε χαρτάκια /αλουμινόχαρτα ή σε αποστειρωμένα βάζα με το σιρόπι τους.
Πάντως επειδή δεν εχει κάποιο "συντηρικό" θεωρώ πως δεν μπορούν να διατηρηθούν πολλές μέρες εκτος ψυγείου.