Γιουβέτσι με μανιτάρια
- ½ κιλό κριθαράκι χοντρό
- ½ κούπα λάδι
- Μισό κιλό φρέσκα μανιτάρια σε φέτες
- 1 κρεμμύδι ψιλ / νο
- 3 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλ / να
- 3 σκελίδες σκόρδο ψιλ / νες
- ½ κούπας λευκό κρασί
- 2 κουτιά ντοματάκια κονκασέ
- 1 κ. σ. πελτέ ντομάτας διαλυμένο σε 2 κούπες νερό
- Αρκετό ψιλ / νο μαϊντανό
- Λίγο άνηθο
- Μέχρι εδώ νηστίσιμη, αν θέλετε μια αρτύσιμη συνταγή προσθέστε
- Τριμμένο τυρί
- 1 κύβο κνορ
- Βράζω για 5 λεπτά το κριθαράκι και το αφήνω στην άκρη να περιμένει, αφού το έχω ραντίσει με 2 κ. σ. λάδι
- Σοτάρω στο λάδι τα μανιτάρια, τα κρεμμύδια και το σκόρδο για 4 και σβήνω με κρασί.
- Προσθέτω τα κονκασέ, τον πελτέ με το νερό, αλάτι, πιπέρι (και κνόρ, αν βάλετε) και βράζω για 10 λεπτά. Προς το τέλος προσθέτω άνηθο και μαϊντανό.
- Ανακατέψτε το κριθαράκι με τη σάλτσα μανιταριών και ψήστε στο φούρνο για 15 λεπτά περίπου στους 200ο βαθμούς και προαιρετικά θα έχετε προσθέσει τυρί.
- Η συνταγή είναι από το realfood με δικές μου επεμβάσεις.
- Καλή επιτυχία!
Το φάγαμε χωρίς τυρί λόγω νηστείας. Θα το προσθέσουμε σίγουρα σε αυτά τα πιάτα που τρώμε πιο συχνά!
Το πιατο λοιπον απογειωθηκε!!!!