Γιουβέτσι με λαχανικά στην κατσαρόλα
Πολύ ελαφρύ και νόστιμο με τα λαχανικά που αγαπάμε ! Συνοδεύουμε ,αν θέλουμε, με τριμμένη φέτα .
- 500γρ. (1 πακετάκι) χοντρό κριθαράκι
- 1-2 κολοκύθια {ανάλογα το μέγεθος} κομμένα σε μικρούς κύβους
- 1 μεγάλο κρεμμύδι ξερό κομμένο σε λεπτές φέτες
- 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
- 1 πιπεριά πράσινη κομμένη σε μπαστουνάκια
- 2 καρότα σε κυβάκια
- 1/2 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
- 1/2 φλ. τσαγιού λευκό κρασί (προαιρετικά)
- 1 λίτρο ζωμό λαχανικών ή σκέτο νεράκι
- 2 ντομάτες σε κυβάκια ή ντοματάκια κονσέρβα
- λίγο μαϊντανό
- αλάτι,πιπέρι
- 1 κ. γλυκού πάπρικα γλυκιά
- 1 φλιτζ. τσαγιού φέτα τριμμένη για το τέλος
- Σε φαρδιά κατσαρόλα σοτάρουμε το κρεμμύδι, σκόρδο να γυαλίσουν, προσθέτουμε τους κύβους του κολοκυθιού, τα καρότα μέχρι να πάρουν χρώμα.
- Ρίχνουμε τις πιπεριές και το κριθαράκι ανακατεύοντας συνεχώς να σοταριστούν όλα μαζί.
- Σβήνουμε με το κρασί, αφήνουμε να εξατμιστεί προσθέτουμε τον ζωμό λαχανικών, τις ντομάτες, μαϊντανό, την πάπρικα, αλατοπιπερώνουμε.
- Χαμηλώνουμε τη φωτιά μας και σιγοβράζουμε μέχρι να μαλακώσει το κριθαράκι, περίπου 20' προσέχοντας να μην μας πιει όλα τα υγρά και μας στεγνώσει. Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο ζεστό νεράκι.
- Τέλος ρίχνουμε την τριμμένη φέτα ,θρυμματίζουμε με τα δάχτυλά μας, και σερβίρουμε.