Γερμανική Σαλάτα
- 3-4 μεγάλα ξινόμηλα κομμένα σε κύβους (λίγο μεγαλύτερα από ένα ζάρι)
- 2 ώριμα αβοκάντος κομμένα σε κύβους
- 500 γρ. καλαμπόκι βρασμένο
- 1 μικρό κρεμμύδι ξερό πάρα πολύ ψιλά κομμένο με το μαχαίρι (όχι multi)
- 500 γρ. γιαούρτι στραγγιστό Total (τη μεγάλη συσκευασία)
- 2-3 κουτ. σ. μαγιονέζα (εάν θέλουμε λιγότερη μαγιονέζα πρέπει να προσθέσουμε απαραιτήτως αλάτι)
- 200 γρ. καρύδια τριμμένα
- (λίγο αλάτι, προαιρετικά)
- Σε μεγάλο μπωλ αναμιγνύουμε τα μήλα, τα αβοκάντος, το καλαμπόκι, το κρεμμύδι. Σε μικρότερο μπωλ αναμιγνύουμε το γιαούρτι με τη μαγιονέζα.

- Στο μεγάλο μπωλ με τα ψιλοκομμένα υλικά ρίχνουμε το μίγμα του γιαουρτιού (κρατώντας λίγο για την εξωτερική επάλειψη της σαλάτας) και ανακατεύουμε όλο το μίγμα. Δοκιμάζουμε στη γεύση και προσθέτουμε λίγο αλάτι.

- Στο σκεύος που θα το παρουσιάσουμε ρίχνουμε όλη τη σαλάτα. Απλώνουμε εξωτερικά τη μικρή ποσότητα μίγματος γιαουρτιού που κρατήσαμε.
- Σκεπάζουμε με μεμβράνη και τοποθετούμε στο ψυγείο να παγώσει και να δέσουν οι γεύσεις.
- Πριν σερβίρουμε, πασπαλίζουμε στην επιφάνεια επάνω τα καρύδια.
- Τα υλικά προσαρμόζονται ανάλογα με τα γούστα μας σε light γιαούρτι και light μαγιονέζα και έτσι γίνεται εντελώς διαιτητική.
Μια παρομοια φτιαχνω με ξινομηλο λαχανο ροδια καρυδια και την σως που αναφερεις .Και ειναι καταπληκτικη .Φαντασου η δικη σου που εχει κιαλλα υλικα μεσα ,που ομως δενουν μεταξυ τους γευστικα .