Γαύρος ή σαρδέλες στο τηγάνι ελαφριές
- γαύρο ή σαρδέλα μέτρια
- καλαμποκάλευρο
- αλάτι
- 3 κ.σ. λάδι.
- Καθαρίζουμε τα ψάρια μας ,τα πλένουμε καλά και αφήνουμε να στραγγίξουν.
- Σε μπολ ενώνουμε το καλαμποκάλευρο με το αλάτι.
- Αλατίζουμε ελαφρά !! και τα ψαράκια μας .
- Ρίχνουμε το λάδι στο τηγάνι μας ,με ένα πινέλο βοηθάμε να λαδωθεί καλά παντού.
- Περνάμε από το καλαμποκάλευρο τα ψάρια μας,'ενα ΄ενα και τα τοποθετούμε στο τηγάνι κυκλικά καλύπτοντας όλο το τηγάνι ,τηγανίζουμε σε μέτρια φωτιά προσέχοντας να μην μας καούν .
- Μόλις πάρουν χρώμα από κάτω τα γυρίζουμε και από την άλλη πλευρά { όπως κάνουμε την ομελέτα},προσθέτουμε 2 κ.σ. λάδι και αφήνουμε λίγα λεπτά να ροδίσουν.
- Βγάζουμε σε πιατέλα και σερβίρουμε ζεστά.
Με αυτό τον τρόπο αποφεύγουμε τα περιττά λάδια και τα ψαράκια μας γίνονται πολύ νόστιμα ! Μπορούμε να πασπαλίσουμε τα ψάρια μας με μαϊντανό και να τα περιχύσουμε με λεμόνι ! Το βίντεο για τις λεπτομέρειες εδώ :https://www.youtube.com/watch?v=BBB5ue2UZEU