Γαυροκεφτέδες
Νόστιμος μεζές για ουζάκι η μπύρα. Μπορεί όμως να γίνει το κανονικό μας φαγητό αν το συνοδέψουμε με μια σαλάτα.
- 1 κιλό γαύρο.
- 1 αυγό.
- 4 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα.
- 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο.
- 1 κούπα αλεύρι που φουσκώνει.
- Μαϊντανό, Δυόσμο.
- 1 σκελίδα σκόρδο.
- 1 ντομάτα ώριμη σφικτή σε κομματάκια.
- Αλάτι, Πιπέρι, Ρίγανη.
- Καθαρίζουμε τον γαύρο , τον πλένουμε πολύ καλά, και αφαιρούμε το κεντρικό κόκκαλο. Τον φιλετάρουμε και τον κόβουμε μικρά κομματάκια με το ψαλίδι της κουζίνας.
- Αλατίζουμε, και προσθέτουμε το σκόρδο τον μαϊντανό και τον δυόσμο ψιλοκομμένα ,καθώς και όλα τα υπόλοιπα υλικά. Στο τέλος προσθέτουμε το αλεύρι και κάνουμε έναν χυλό πολύ παχύρρευστο.
- Βάζουμε το λάδι να κάψει, και ρίχνουμε κουταλιές από το μείγμα . Όταν ροδοκοκκινίσουν οι κεφτέδες, τους βγάζουμε και τους τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας.
- Τρώγονται ζεστοί, αλλά το ίδιο ευχάριστα και κρύοι.