Γαρίδες τηγανιτές μαριναρισμένες
Εάν σας αρέσουν οι γαρίδες, είμαι σίγουρη πως αυτός θα είναι ο μοναδικός τρόπος που τα τις φτιάχνετε από εδώ και στο εξής !
-
500 γρ. μεγάλες γαρίδες με το κέλυφος
-
Χυμός από 2 λεμόνια
-
½ φλιτζάνι ούζο
-
½ κ.γ. πιπέρι καγιέν
-
Λίγες σταγόνες ταμπάσκο
-
Αλεύρι για το τηγάνισμα
-
Αλάτι κατά βούληση
-
Ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
-
1 λεμόνι κομμένο σε φέτες για το γαρνίρισμα
-
Ξεπλένουμε και καθαρίζουμε τις γαρίδες καλά και τις αφήνουμε στην άκρη.
-
Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε το χυμό λεμονιού, το ούζο, το καγιέν και το ταμπάσκο και φτιάχνουμε την μαρινάτα μας.
-
Βάζουμε μέσα τις γαρίδες, σκεπάζουμε το μπολ και το βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 έως 6 ώρες.
-
Ανακατεύουμε το αλάτι με το αλεύρι σε μια πιατέλα.
-
Αλευρώνουμε τις γαρίδες, τις τινάζουμε λίγο και τις αφήνουμε σε ένα καθαρό πιάτο.
-
Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε λίγο ελαιόλαδο χωρίς να καπνίσει, τηγανίζουμε μια στρώση από τις γαρίδες σε δυνατή φωτιά για 3-4 λεπτά, γυρίζοντας και από τις δύο πλευρές μέχρι να ροδοκοκκινίσουν.
-
Τις αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίξουν
-
Σερβίρουμε ζεστές με λίγες φέτες λεμόνι.