Πρόσφατα σχόλια

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

2429-kolokythopita1.jpg
Κολοκυθόπιτα γλυκιά



Γαρίδες σαγανάκι πικάντικες

recipe image
Προστέθηκε απόHlianna, Τρίτη, 30 Ιούνιος 2009 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 3 χρήστες ψήφισαν
none
Περιγραφή

Μεζεδάκι αγαπημένο σε όλους.

Συστατικά
Στα γρήγορα
Ορεκτικά
Κυρίως Πιάτα
Άλλες κατηγορίες

 

  • Μισό κιλό γαρίδες
  • 1 πιπεριά πράσινη Ψιλ/νη
  • 1 κρεμμύδι ξερό Ψιλ/νο
  • 1 σκελίδα σκόρδο στην πρέσα
  • 1 σφηνάκι ούζο
  • 1 κιλό φρέσκιες ντομάτες στον τρίφτη
  • Λάδι
  • 1 κούπα τυρί φέτα
  • Ταμπάσκο μερικές σταγόνες
  • Αλάτι, πιπέρι
  • Μισό κουταλάκι ζάχαρη
  • Λίγο πελτέ (προαιρ.)
  • Λίγο μαϊντανό για στόλισμα

 

Οδηγίες

 

  1. Πλένω τις γαρίδες και καθαρίζω το κέλυφος μόνο. Tις βάζω κανένα τέταρτο της ώρας να μαριναριστούνε στο ούζο. Στραγγίζω και κρατώ το ζουμί.
  2. Σοτάρω στο λάδι το κρεμμύδι, το σκόρδο και την πιπεριά για λίγο.
  3. Σβήνω με το ούζο και προσθέτω την ντομάτα, λίγη ζάχαρη, τον πελτέ , αλάτι, πιπέρι, ταμπάσκο και αφήνω να βράσει 15 λεπτά περίπου μέχρι η σάλτσα να πιει αρκετά τα υγρά της .
  4. Προς το τέλος προσθέτω τις ωμές γαρίδες και αφήνω να βράσουν 4-5 λεπτά.
  5. Στη συνέχεια ρίχνω τη φέτα σε κομμάτια και αφήνω λίγα λεπτά να ψηθεί και σερβίρω αμέσως , στολίζοντας με τον μαϊντανό.
  6. Αν θέλω , βάζω το μείγμα της ντομάτας σε πυρέξ, προσθέτω τις γαρίδες και τη φέτα και ψήνω στο φούρνο σε δυνατή θερμοκρασία για 15 λεπτά και σερβίρω αμέσως.

 

Λίγα μυστικά ακόμα

Σχόλια
Σχόλιο από Margo , Τρίτη, 30 Ιούνιος 2009 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Από τα πιο νόστιμα και αγαπημένα μου πιάτα! Αρώματα θαλασσινά κι ελληνικά!
Σχόλιο από sofouleli , Τετάρτη, 13 Ιούλιος 2011 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
μμμμμμμμμμ! νοστιμιές μου τρέχουνε τα σάλια.μυρίζουν θάλασσα.
Μεταφορά στην κορυφή