Γαρίδες με κάρυ και πιλάφι
- 15 μεγάλες γαρίδες.
- 1 ποτήρι χυμό ντομάτας .
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο,
- 3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο.
- 1 κουταλιά βούτυρο.
- 1 μεγάλη κούπα ρύζι για πιλάφι.
- 3 κουταλιές λάδι.
- Μαϊντανό ψιλοκομμένο.
- αλάτι ,πιπέρι,
- 1/2 κουταλάκι κάρυ.
- 1 δαφνόφυλλο
- Βάζουμε 2-3 κιλά νερό να βράσει και μέσα βάζουμε 1 δαφνόφυλλο. Μόλις πάρει βράση, ρίχνουμε μέσα τις γαρίδες για 3 λεπτά.
- Τις στραγγίζουμε και κρατάμε το ζουμί. Σε κατσαρόλα βάζουμε την κουταλιά το βούτυρο να κάψει και γυρίζουμε το ρύζι μέσα μέχρι να γυαλίσει. Ρίχνουμε τότε 3 κούπες από το ζουμί σουρωμένο ,αλάτι και πιπέρι και το ανακατεύουμε να σιγοβράσει.
- Μόλις γίνει το κατεβάζουμε από την φωτιά και σκεπάζουμε την κατσαρόλα με καθαρή πετσέτα και το καπάκι από πάνω Η πετσέτα θα απορροφήσει τον ατμό και θα σπιρώσει το ρύζι.
- Στο τηγάνι βάζουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και τις 3 κουταλιές λάδι, τα γυρίζουμε να ξανθύνουν και προσθέτουμε τον χυμό ντομάτας, το πιπέρι, το κάρυ και το αλάτι. Αν χρειαστεί νερό προσθέτουμε από το ζωμό των γαρίδων.
- Όταν δέσει η σάλτσα προσθέτουμε το μαϊντανό ψιλοκομμένο. Αμέσως προσθέτουμε και τις καθαρισμένες γαρίδες και τις βράζουμε με την σάλτσα για λίγα λεπτά.
Σερβίρουμε το πιλάφι και γύρω γύρω τις γαρίδες. Αν θέλουμε κρατάμε μερικές ολόκληρες γαρίδες για ντεκόρ.
συγχαρητήρια πολύ ευπαρουσίαστες και νόστιμες πρέπει να είναι..
Και με ψωμάκι από την Margo!!!!μούρλια!!!!!!!
συγχαρητήρια πολύ ευπαρουσίαστες και νόστιμες πρέπει να είναι..
Και με ψωμάκι από την Margo!!!!μούρλια!!!!!!!