Γαρίδες με φρέσκο θυμάρι
-
Μισό κιλό γαρίδες μεσαίες φρέσκες ή κατεψυγμένες
-
1/3 κούπας λάδι
-
4 σκ. Σκόρδο ψιλ/μένες
-
2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλ/μένα
-
2 ντομάτες ξεφλουδισμένες και ξεσποριασμένες σε κυβάκια (χωρίς ζουμιά)
-
1 κ.γλ. φρέσκο θυμάρι
-
2 κ.σ. μαϊντανό ψιλ/μένο
-
Χυμό ενός λεμονιού
-
1 κ.σ. βούτυρο
-
Αλάτι και πιπέρι
Καθαρίζουμε τις γαρίδες από τα κεφάλια και το κέλυφος, αφήνοντας όμως την ουρά τους. Βγάζουμε το εντεράκι, αν έχουν με μια οδοντογλυφίδα, και τις χωρίζω κατά μήκος στα 2 χωρίς να χωρίσω την ουρά.
Σε ένα τηγάνι ζεσταίνω το λάδι και σοτάρω ελαφρά τις γαρίδες 1 με 2 λεπτά.
Προσθέτω το κρεμμύδι, το σκόρδο και το θυμάρι.
Βάζω την ντομάτα και ανακατεύω καλά, αφήνοντας στη φωτιά 3-4 λεπτά.
Προσθέτω το λεμόνι, το μαϊντανό και αλατοπιπερώνω.
Τέλος ρίχνω το βούτυρο, ανακατεύοντας 2 λεπτά , για να δέσει η σάλτσα και σερβίρω με ρύζι.