Πρόσφατα σχόλια

FORUM: ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

Απ:Μέτρημα υλικών
Hlianna 13.7.2022 23:24
Απ:Συνταγές light
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:20
Απ:Σχολιάζουμε στον κατάλληλο χώρο!
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:13
Απ:Φωτογραφίες στα σχόλια των συνταγών μας ( Ν...
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:12
Απ:χρηστες κ συνταγες τους
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:11
Απ:Παιχνίδι: Ερωτήσεις-Απαντήσεις !
jiuer7845 7.8.2021 13:03
Απ:Παιχνίδι: Ερωτήσεις-Απαντήσεις !
jiuer7845 7.8.2021 13:00
Απ:Ετοιμαζόμαστε για το Πάσχα!
M_nis27 8.3.2021 19:44
Απ:Μέτρημα υλικών
M_nis27 8.3.2021 19:20
Απ:Πως να κάνω μια τούρτα?
abhikhurana 22.7.2020 4:51
Απ:Αφιερώνω
mihirmane 5.6.2020 6:36
Απ:Mικρές και σύντομες συνταγές
M_nis27 26.3.2020 0:48
Απ:Γιορτή !
M_nis27 26.3.2020 0:44
Απ:Παιχνίδι: Ναι ή Όχι;
M_nis27 26.3.2020 0:21
Απ:Mικρές και σύντομες συνταγές
M_nis27 16.3.2020 17:29
Απ:Περισσεύματα ψωμιού
M_nis27 16.3.2020 16:58
Απ:Παιχνίδι... Διλήμματα
M_nis27 16.3.2020 10:07
Απ:Να σας γνωρίσω τον Κύριο;
Bianka 1.1.2020 21:45
Απ:Περισσεύματα ψωμιού
shubhupatil 8.7.2019 11:08
Απ:Παιχνίδι... Διλήμματα
Hlianna 25.2.2019 8:35
Περισσότερα...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ



Γαλλικά Ψωμάκια

recipe image
Προστέθηκε απόBianka, Τετάρτη, 17 Ιούλιος 2019
none
Περιγραφή

Τρόπος να φτιάξουμε τραγανά, αφράτα και πεντανόστιμα ψωμάκια!

Συστατικά
Στα γρήγορα
Άλλες κατηγορίες

80 g νερό χλιαρό
120 γραμμάρια γάλα χλιαρό
4 γρ φρέσκια Μαγιά
6 γρ ζάχαρη
10 γρ αλάτι
300g αλεύρι τύπου 550
24 γραμμάρια βούτυρο για τη ζύμη
+ λίγο βούτυρο στην κορυφή

Οδηγίες

Διαλύστε τη Μαγιά στο μείγμα γάλακτος / νερού.
Αναμείξτε όλα τα στεγνά συστατικά ρίξετε και το μίγμα Μαγιάς
Ανακατέψτε όλα μαζί με μια σπάτουλα και στη συνέχεια ζυμώστε στην επιφάνεια εργασίας σε μια ομαλή ζύμη.
Μόλις η ζύμη είναι εύπλαστη ανοίγουμε λίγο σε χοντρό φύλλο και τοποθετήστε το κρύο βούτυρο σε μικρά κομμάτια και ζυμώστε απαλά μέχρι να ενωθεί με την ζύμη.
Βάλτε τη ζύμη σε ένα μπολ και αφήστε το με μια πετσέτα σκεπασμένο για περίπου 60 λεπτά να φουσκώσει.
Ζυμωνουμε ξανά ελαφρά και αφήστε τα για 60 λεπτά  παλι σκεπασμένο να φουσκώσει η ζύμη.
Ανοίγουμε την ζύμη στην επιφάνεια εργασίας και διαιρέστε σε 8 μέρη με την κάρτα ζύμης (σαν αυτή που έχουμε για την πίτσα).
Πλάθουμε 8 μπαλάκια και τοποθετείτε σε ένα ταψί με λαδόκολλα και αφήνετε σκεπασμένα να φουσκώσουν για 30 λεπτά.
Ανάβουμε τον φούρνο στους 230 βαθμούς. Βάζουμε στον πάτο του φούρνου ένα πιάτο με νερό να ζεσταθεί και αυτό. Όσο θα ψήνονται τα ψωμάκια θα το έχετε καί αυτό μεσα
Πασπαλιζουμε με λίγο αλεύρι και με ξυράφι κόψτε μια φορά κάθετα λίγο το πάνω μέρος  και βάλτε ένα μικρό κομμάτι κρύο βούτυρο στην κορυφή.
Ψήνετε στον προθερμασμένο φούρνο στους 230 βαθμούς περίπου 13- 15λεπτά ίσως και λίγο περισσότερο ώσπου να πάρουν ωραίο χρώμα .

Σχόλια
Μεταφορά στην κορυφή