Γαλακτομπούρεκο με γλυκό κουταλιού
- 250 γρ. φύλλο κρούστας,
- 250 γρ. φύλλο καταϊφι,
- 250 γρ. βούτυρο ή 1-1 1/2 φλ. λάδι,
- 1 λίτρο γάλα φρέσκο,
- 1 φλ. σιμιγδάλι ψιλό,
- 1 1/2 φλ. ζάχαρη,
- 4-5 αυγά,
- 3 βανίλιες.
- για το σιρόπι:
- 2 φλ. ζάχαρη,
- 1 1/2 φλ. νερό,
- χυμό λεμόνι,
- 1 βανίλια.
- Βράζουμε το γάλα με 2 κ.σ. βούτυρο.
- Χτυπάμε στο μίξερ τα αυγά,το σιμιγδάλι και τη ζάχαρη να γίνει αφράτο μείγμα!!
- Ρίχνουμε αυτό το μείγμα στο καυτό γάλα ανακατεύοντας συνεχώς μέχριι να πήξει η κρέμα.Τέλος ρίχνουμε τις βανίλιες.
- Βουτυρώνουμε καλά 1-1 τα φύλλα κρούστας στρώνοντάς τα σε λαδωμένο ταψί.Ρίχνουμε την κρέμα απάνω,γυρίζουμε τα φύλλα προς τα μέσα βουτυρώνοντας τις άκρες τους.
- Ανοίγουμε,"ξένουμε" το φύλλο καταϊφιού και το βουτυρώνουμε πολύ καλά και καλύπτουμε την κρέμα .
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180β. για 1 ώρα να ροδίσει καλά!!
- Στο μεταξύ βράζουμε και το σιρόπι 10',περιχύνουμε το γλυκό ζεστό και καυτό το σιρόπι!!!Διακοσμούμε το γαλακτομπούρεκο με γλυκό του κουταλιού !!!Εγώ το διακόσμησα με γλυκό νεράτζι!!
Η συνταγή είναι από τη Νίκη Μερκούρη!!Ωραίο θα είναι να το διακοσμήσουμε με γλυκό κεράσι ή κυδώνι!!!
Δείχνει τέλειο,αύριο θα δοκιμαστεί :))))