Πρόσφατα σχόλια

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ



Φρικασέ με μανιτάρια

recipe image
Προστέθηκε απόHlianna, Τετάρτη, 22 Απρίλιος 2009
κανένας
Περιγραφή

Ένα φρικασέ για χορτοφάγους και όχι μόνο.

 

Συστατικά
Στα γρήγορα
Κυρίως Πιάτα
Άλλες κατηγορίες
  • ½ κιλό μανιτάρια ψιλ / να
  • 1 κρεμμύδι ξερό ψιλ / μενο
  • Μερικά κρεμμυδάκια φρέσκα σε ροδέλες λεπτές
  • 1 μαρούλι χοντροκομμένο
  • Μισή κούπα λάδι
  • 1 δεμάτι άνηθο ψιλ / νο
  • Αλάτι, πιπέρι
  • Ζωμό λαχανικών ή κρέατος ή κοτόπουλου έτοιμο ή του εμπορίου
  • Χυμό 1-2 λεμονιών

 

Οδηγίες

 

  1. Σοτάρω στο λάδι το ξερό κρεμμύδι και προσθέτω τα μανιτάρια, για λίγο.
  2. Ρίχνω τα φρέσκα κρεμμυδάκια,  το μαρούλι, τον άνηθο και αφήνω να  μαραθούν για 3-4 λεπτά.
  3. Βάζω αλάτι (με προσοχή αν ο ζωμός είναι έτοιμος), πιπέρι και  ζωμό να σκεπάζει το μείγμα των μανιταριών.
  4. Ο ζωμός είναι περίπου 5 -6 φλυτζάνια με 2 κύβους ζωμού ανακατεμένος.
  5. Σιγοβράζω για 20 λεπτά περίπου.
  6. Μπορώ να δέσω το φαγητό μου με διάφορους τρόπους:
  7. Αυγολέμονο: Σε μπολ κτυπώ με σύρμα 2 αυγά, προσθέτω χυμό λεμονιού. Ρίχνω με κουτάλα ζουμί στο αυγολέμονο και όλο αυτό  το ρίχνω στην κατσαρόλα.
  8. Με γιαούρτι: Βάζω σε μπολ το γιαούρτι, ανακατεύω 1 κουταλιά της σούπας κορν φλάου, ρίχνω ζουμί και ανακατεύω (όπως το αυγολέμονο). Όλο αυτό στην κατσαρόλα μας.
  9. Νηστίσιμη εκδοχή: Βάζω σε μπολ το χυμό του λεμονιού, ανακατεύω μέσα 1 γεμάτη κουταλιά αλεύρι ή κορν φλάου. Το μείγμα αυτό το ρίχνω στην κατσαρόλα να πάρει μια βράση και να πήξει ελαφρά.
  10. Kαλή επιτυχία!
Λίγα μυστικά ακόμα
  • Μού είχε μείνει μαρούλι και μανιτάρια, οπότε σκέφτηκα να φτιάξω κάτι σαν φρικασέ.
  • Αντί για τους κρόκους των αυγών χρησιμοποιήστε 2-3 κουταλιές της σούπας πουρέ σε σκόνη για το αυγολέμονο.
  • Για νηστεία πράξτε ανάλογα.
Σχόλια
Μεταφορά στην κορυφή