Πρόσφατα σχόλια

FORUM: ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

Απ:Να σας γνωρίσω τον Κύριο;
Bianka 1.1.2020 21:45
Απ:Περισσεύματα ψωμιού
shubhupatil 8.7.2019 11:08
Απ:Παιχνίδι... Διλήμματα
Hlianna 25.2.2019 8:35
Απ:Αστεία ονόματα που έχουμε ακούσει....
Hlianna 25.2.2019 8:11
Απ:Παιχνίδι: Βρες τη λέξη !
Johnnys 23.2.2019 22:50
Απ:Αστεία ονόματα που έχουμε ακούσει....
Johnnys 23.2.2019 22:21
Απ:Παιχνίδι: Συνέχισε την Παροιμία......
Johnnys 23.2.2019 22:18
Απ:Παιχνίδι: Ναι ή Όχι;
Johnnys 23.2.2019 22:15
Απ:Παιχνίδι... Διλήμματα
Johnnys 23.2.2019 22:12
Απ:Παιχνίδι: Ερωτήσεις-Απαντήσεις !
Johnnys 23.2.2019 22:10
Απ:Μαγειρεύω....φράσεις!
Johnnys 23.2.2019 22:05
Απ:ψωμί ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ και συντηρητικά
Johnnys 23.2.2019 2:06
Απ:Τα μυστικά για ένα πετυχημένο κέικ
Johnnys 22.2.2019 23:47
Απ:Τα μυστικά για ένα πετυχημένο κέικ
Athina P 15.2.2019 10:59
Απ:Κεικ με τυρί μασκαρπόνε
Athina P 15.2.2019 10:52
Απ:Γιορτή !
Athina P 15.2.2019 10:50
Απ:Κάνναβη σε τροφές
Hlianna 2.2.2019 8:25
Απ:Περισσεύματα ψωμιού
Athina P 23.1.2019 9:31
Απ:Περισσεύματα ζυμαρικών
Athina P 23.1.2019 9:28
Απ:Περισσεύματα ψαριού!
Athina P 23.1.2019 9:12
Περισσότερα...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

1133-karides 1.jpg
Καρύδες



Φρικασέ με μανιτάρια

recipe image
Προστέθηκε απόHlianna, Τετάρτη, 22 Απρίλιος 2009
κανένας
Περιγραφή

Ένα φρικασέ για χορτοφάγους και όχι μόνο.

 

Συστατικά
Στα γρήγορα
Κυρίως Πιάτα
Άλλες κατηγορίες
  • ½ κιλό μανιτάρια ψιλ / να
  • 1 κρεμμύδι ξερό ψιλ / μενο
  • Μερικά κρεμμυδάκια φρέσκα σε ροδέλες λεπτές
  • 1 μαρούλι χοντροκομμένο
  • Μισή κούπα λάδι
  • 1 δεμάτι άνηθο ψιλ / νο
  • Αλάτι, πιπέρι
  • Ζωμό λαχανικών ή κρέατος ή κοτόπουλου έτοιμο ή του εμπορίου
  • Χυμό 1-2 λεμονιών

 

Οδηγίες

 

  1. Σοτάρω στο λάδι το ξερό κρεμμύδι και προσθέτω τα μανιτάρια, για λίγο.
  2. Ρίχνω τα φρέσκα κρεμμυδάκια,  το μαρούλι, τον άνηθο και αφήνω να  μαραθούν για 3-4 λεπτά.
  3. Βάζω αλάτι (με προσοχή αν ο ζωμός είναι έτοιμος), πιπέρι και  ζωμό να σκεπάζει το μείγμα των μανιταριών.
  4. Ο ζωμός είναι περίπου 5 -6 φλυτζάνια με 2 κύβους ζωμού ανακατεμένος.
  5. Σιγοβράζω για 20 λεπτά περίπου.
  6. Μπορώ να δέσω το φαγητό μου με διάφορους τρόπους:
  7. Αυγολέμονο: Σε μπολ κτυπώ με σύρμα 2 αυγά, προσθέτω χυμό λεμονιού. Ρίχνω με κουτάλα ζουμί στο αυγολέμονο και όλο αυτό  το ρίχνω στην κατσαρόλα.
  8. Με γιαούρτι: Βάζω σε μπολ το γιαούρτι, ανακατεύω 1 κουταλιά της σούπας κορν φλάου, ρίχνω ζουμί και ανακατεύω (όπως το αυγολέμονο). Όλο αυτό στην κατσαρόλα μας.
  9. Νηστίσιμη εκδοχή: Βάζω σε μπολ το χυμό του λεμονιού, ανακατεύω μέσα 1 γεμάτη κουταλιά αλεύρι ή κορν φλάου. Το μείγμα αυτό το ρίχνω στην κατσαρόλα να πάρει μια βράση και να πήξει ελαφρά.
  10. Kαλή επιτυχία!
Λίγα μυστικά ακόμα
  • Μού είχε μείνει μαρούλι και μανιτάρια, οπότε σκέφτηκα να φτιάξω κάτι σαν φρικασέ.
  • Αντί για τους κρόκους των αυγών χρησιμοποιήστε 2-3 κουταλιές της σούπας πουρέ σε σκόνη για το αυγολέμονο.
  • Για νηστεία πράξτε ανάλογα.
Σχόλια
Μεταφορά στην κορυφή