Πρόσφατα σχόλια

FORUM: ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

The Designs
lenabailey84@gmail.com 25.1.2023 16:28
Les Bullideres - Υψηλής ποιότητας Ανδόρα ακινήτων
cekkekarze@biyac.com 26.12.2022 23:39
 Buy coronavirus vaccine passport in UK
lwrcrr@gmail.com 23.12.2022 22:35
KAMPALA ILLUMINATI NO BLOOD SHEDDING+27788676511 I
makambasimon32@gmail.com 4.12.2022 12:52
+27788676511 UGANDA JOIN ILLUMINATI IN KAMPALA How
makambasimon32@gmail.com 4.12.2022 12:51
Απ:Μέτρημα υλικών
Hlianna 13.7.2022 23:24
Απ:Συνταγές light
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:20
Απ:Σχολιάζουμε στον κατάλληλο χώρο!
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:13
Απ:Φωτογραφίες στα σχόλια των συνταγών μας ( Ν...
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:12
Απ:χρηστες κ συνταγες τους
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:11
Απ:Παιχνίδι: Ερωτήσεις-Απαντήσεις !
jiuer7845 7.8.2021 13:03
Απ:Παιχνίδι: Ερωτήσεις-Απαντήσεις !
jiuer7845 7.8.2021 13:00
Απ:Ετοιμαζόμαστε για το Πάσχα!
M_nis27 8.3.2021 19:44
Απ:Μέτρημα υλικών
M_nis27 8.3.2021 19:20
Απ:Πως να κάνω μια τούρτα?
abhikhurana 22.7.2020 4:51
Απ:Αφιερώνω
mihirmane 5.6.2020 6:36
Απ:Mικρές και σύντομες συνταγές
M_nis27 26.3.2020 0:48
Απ:Γιορτή !
M_nis27 26.3.2020 0:44
Απ:Παιχνίδι: Ναι ή Όχι;
M_nis27 26.3.2020 0:21
Απ:Mικρές και σύντομες συνταγές
M_nis27 16.3.2020 17:29
Περισσότερα...


Φρικασέ με μανιτάρια

recipe image
Προστέθηκε απόHlianna, Τετάρτη, 22 Απρίλιος 2009
κανένας
Περιγραφή

Ένα φρικασέ για χορτοφάγους και όχι μόνο.

 

Συστατικά
Στα γρήγορα
Κυρίως Πιάτα
Άλλες κατηγορίες
  • ½ κιλό μανιτάρια ψιλ / να
  • 1 κρεμμύδι ξερό ψιλ / μενο
  • Μερικά κρεμμυδάκια φρέσκα σε ροδέλες λεπτές
  • 1 μαρούλι χοντροκομμένο
  • Μισή κούπα λάδι
  • 1 δεμάτι άνηθο ψιλ / νο
  • Αλάτι, πιπέρι
  • Ζωμό λαχανικών ή κρέατος ή κοτόπουλου έτοιμο ή του εμπορίου
  • Χυμό 1-2 λεμονιών

 

Οδηγίες

 

  1. Σοτάρω στο λάδι το ξερό κρεμμύδι και προσθέτω τα μανιτάρια, για λίγο.
  2. Ρίχνω τα φρέσκα κρεμμυδάκια,  το μαρούλι, τον άνηθο και αφήνω να  μαραθούν για 3-4 λεπτά.
  3. Βάζω αλάτι (με προσοχή αν ο ζωμός είναι έτοιμος), πιπέρι και  ζωμό να σκεπάζει το μείγμα των μανιταριών.
  4. Ο ζωμός είναι περίπου 5 -6 φλυτζάνια με 2 κύβους ζωμού ανακατεμένος.
  5. Σιγοβράζω για 20 λεπτά περίπου.
  6. Μπορώ να δέσω το φαγητό μου με διάφορους τρόπους:
  7. Αυγολέμονο: Σε μπολ κτυπώ με σύρμα 2 αυγά, προσθέτω χυμό λεμονιού. Ρίχνω με κουτάλα ζουμί στο αυγολέμονο και όλο αυτό  το ρίχνω στην κατσαρόλα.
  8. Με γιαούρτι: Βάζω σε μπολ το γιαούρτι, ανακατεύω 1 κουταλιά της σούπας κορν φλάου, ρίχνω ζουμί και ανακατεύω (όπως το αυγολέμονο). Όλο αυτό στην κατσαρόλα μας.
  9. Νηστίσιμη εκδοχή: Βάζω σε μπολ το χυμό του λεμονιού, ανακατεύω μέσα 1 γεμάτη κουταλιά αλεύρι ή κορν φλάου. Το μείγμα αυτό το ρίχνω στην κατσαρόλα να πάρει μια βράση και να πήξει ελαφρά.
  10. Kαλή επιτυχία!
Λίγα μυστικά ακόμα
  • Μού είχε μείνει μαρούλι και μανιτάρια, οπότε σκέφτηκα να φτιάξω κάτι σαν φρικασέ.
  • Αντί για τους κρόκους των αυγών χρησιμοποιήστε 2-3 κουταλιές της σούπας πουρέ σε σκόνη για το αυγολέμονο.
  • Για νηστεία πράξτε ανάλογα.
Σχόλια
Μεταφορά στην κορυφή