Φραουλένια Τάρτα
Ζύμη Φλόρα
- 250 γρ. αλεύρι
- 50 γρ. ζάχαρη
- 1 βανίλια
- 1 πρέζα αλάτι
- 3 σταγόνες εσάνς πικραμύγδαλο αν θέλουμε
- 1 αυγό
- 125 γρ. κρύο βούτυρο
Γέμιση
- 100 γρ. μάρσιπαν αν θέλουμε (το οποίο θα τρίψουμε σε χονδρό τρίφτη)
- 4 αυγά
- 600 γρ. φρέσκες φράουλες ή φρέσκα δαμάσκηνα η ότι άλλο φρούτο θέλετε εσείς
- 250 γρ. ζαχαρούχο γάλα
- 100 γρ. ξινή κρέμα ή γιαούρτι πολύ καλά στραγγισμένο
- 1 φακελάκι άνθος αραβόσιτου βανίλια από αυτήν που βράζουμε
- 2 κ, σ. τριμμένο παξιμάδι
- 20 γρ. αμύγδαλα φιλέ
- άχνη για το πασπάλισμα
- Βάζουμε τα υλικά της ζύμης σε μια λεκάνη, κάνουμε την ζύμη φλόρα, την τυλίγουμε σε μια μεμβράνη και την βάζουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά
- Βάζουμε το γιαούρτι να στραγγίσει πολύ καλά
- Καθαρίζουμε τις φράουλες, τα δαμάσκηνα, τα κόβουμε στα 4 ανακατεύουμε το ζαχαρούχο με την ξινή κρέμα ή το γιαούρτι τα αυγά και το άνθος αραβοσίτου,
- Ανάβουμε τον φούρνο στους 175 βαθμούς
- Βουτυρώνουμε μια φόρμα 26αρα
- Ανοίγουμε ένα φύλλο και το απλώνουμε στην φόρμα, προσέχουμε να έχουν καλυφθεί και τα πλάγια της φόρμας σχεδόν 4-5 εκατοστά
- Με ένα πιρούνι το τρυπάμε και πασπαλίζουμε με το τριμμένο παξιμάδι
- Βάζουμε επάνω τα φρούτα και ρίχνουμε την κρέμα
- Ψήνουμε για 50-60 λεπτά
- Αφήνουμε να κρυώσει σε μια σχάρα, βγάζουμε το στεφάνι από την φόρμα,
- καβουρδίζουμε τα αμύγδαλα σε τηγάνι χωρίς βούτυρο, αφήνουμε να κρυώσουν και
- πασπαλίζουμε με τα αμύγδαλα και την άχνη
Η Τάρτα μας γίνεται και με άλλα φρούτα
Στην πιο κάτω φωτογραφία είναι με βερίκοκα
Θαθελα να ρωτησω..το ανθος αραβοσιτου το ανακατευουμε οπως ειναι η το κανουμε κρεμα?
το άνθος αραβοσίτου,το ανακατευης οπως ειναι σε σκονη
ανακατεύουμε το ζαχαρούχο με την ξινή κρέμα ή το γιαούρτι τα αυγά και το άνθος αραβοσίτου,και αν θελουμε και την τρμμενη ματσιπαν ολα μαζι,