Fougasse - Γαλλικό ψωμί
Συστατικά
Στα γρήγορα
Άλλες κατηγορίες
- 500 γρ. σκληρό αλεύρι
- 350 γρ. νερό
- 10 γρ. μαγιά
- 10 γρ. αλάτι
- 1 πρέζα ζάχαρη
Οδηγίες
- Χτυπάμε όλα τα υλικά πλην του αλευριού στο μίξερ, προσθέτουμε το αλεύρι και χτυπάμε για 8 λεπτά με τον γάτζο στη μεσαία ταχύτητα.
- Σκεπάζουμε και αφήνουμε να διπλασιαστεί (περίπου για 1& 1/2 ώρα). Πλάθουμε 5 μπαλάκια, ανοίγουμε και ρίχνουμε τα υλικά της αρεσκείας μας.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 230 βαθμούς για 10 - 14 λεπτά. Αλείφουμε μόλις βγάλουμε από το φούρνο με λιωμένο βούτυρο.
Σχόλια
Απίθανο το έφτιαξες το ψωμάκι σου. Μπράβο!!!
Ωραίο και εύκολο ψωμάκι!!με τη λιαστή ντομάτα και τις ελιές θα γίνεται πικάντικο!!