Πρόσφατα σχόλια

FORUM: ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

The Designs
lenabailey84@gmail.com 25.1.2023 16:28
Les Bullideres - Υψηλής ποιότητας Ανδόρα ακινήτων
cekkekarze@biyac.com 26.12.2022 23:39
 Buy coronavirus vaccine passport in UK
lwrcrr@gmail.com 23.12.2022 22:35
KAMPALA ILLUMINATI NO BLOOD SHEDDING+27788676511 I
makambasimon32@gmail.com 4.12.2022 12:52
+27788676511 UGANDA JOIN ILLUMINATI IN KAMPALA How
makambasimon32@gmail.com 4.12.2022 12:51
Απ:Μέτρημα υλικών
Hlianna 13.7.2022 23:24
Απ:Συνταγές light
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:20
Απ:Σχολιάζουμε στον κατάλληλο χώρο!
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:13
Απ:Φωτογραφίες στα σχόλια των συνταγών μας ( Ν...
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:12
Απ:χρηστες κ συνταγες τους
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:11
Απ:Παιχνίδι: Ερωτήσεις-Απαντήσεις !
jiuer7845 7.8.2021 13:03
Απ:Παιχνίδι: Ερωτήσεις-Απαντήσεις !
jiuer7845 7.8.2021 13:00
Απ:Ετοιμαζόμαστε για το Πάσχα!
M_nis27 8.3.2021 19:44
Απ:Μέτρημα υλικών
M_nis27 8.3.2021 19:20
Απ:Πως να κάνω μια τούρτα?
abhikhurana 22.7.2020 4:51
Απ:Αφιερώνω
mihirmane 5.6.2020 6:36
Απ:Mικρές και σύντομες συνταγές
M_nis27 26.3.2020 0:48
Απ:Γιορτή !
M_nis27 26.3.2020 0:44
Απ:Παιχνίδι: Ναι ή Όχι;
M_nis27 26.3.2020 0:21
Απ:Mικρές και σύντομες συνταγές
M_nis27 16.3.2020 17:29
Περισσότερα...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ



Φλογέρες με μανταρίνια και αμύγδαλα

recipe image
Προστέθηκε απόHlianna, Σάββατο, 28 Μάρτιος 2009
none
Περιγραφή

Ένα χιώτικο γλυκό υπέροχα ευωδιαστό λόγω των μανταρινιών τύπου Χίου ( μόνο με αυτά τα μανταρίνια γίνεται). Είναι και νηστίσιμο!

Συστατικά
Στα γρήγορα
Γλυκά
Άλλες κατηγορίες
Φτιάχνει
35-40 κομμάτια

  • ½ κιλό φύλλο κρούστας
  • 1 κιλό μανταρίνια τ. Χίου μόνο τη φλούδα
  • 3 κούπες αμύγδαλα ασπρισμένα και περασμένα στο μούλτι να γίνουν πολτός
  • 1 συσκευασία μαργαρίνη σοφτ (250 γρ.)
  • 1,5 κούπα ζάχαρη
  • 1 ασπράδι αυγού (προαιρετικά)
  • ζάχαρη άχνη
Οδηγίες
  1. Καταρχάς πλένω και ξεφλουδίζω τα μανταρίνια, αφαιρώ τα κοτσάνια και τα χοντράδια. Θα χρειαστώ μόνο τις φλούδες, τις οποίες βράζω σε αρκετό νερό για 12΄ περίπου να μαλακώσουν. Το χυμό τον πίνουμε ή τον βάζουμε σε κέικ. Σουρώνω και στύβω καλά τις φλούδες, όπου στη συνέχεια τις πολτοποιώ στο μούλτι.
  2. Σε κατσαρόλα βάζω το ¼ της μαργαρίνης, την πολτοποιημένη αμυγδαλόψιχα, τον πολτό μανταρινιών και τη ζάχαρη και τα ζεσταίνω αλλά όχι να βράσουν, μόνο να λιώσει η ζάχαρη. Αφήνω να κρυώσει για λίγο και βάζω το ασπράδι(προαιρ.) και ανακατεύω καλά.
  3. Χωρίζω τα φύλλα κρούστας σε 3 λωρίδες κατά μήκος. Λιώνω την υπόλοιπη μαργαρίνη. Στην άκρη κάθε λωρίδας βάζω 1 γεμάτο κουταλάκι γέμιση, αφού αλείψω την κάθε λωρίδα με μαργαρίνη, και κλείνω τα άκρα φτιάχνοντας ρολάκι.
  4. Τα τοποθετώ σε βουτυρωμένα ταψιά φούρνου ηλ. Κουζίνας (βγαίνουν 2 ταψιά). Τα βουτυρώνω στην επιφάνεια και τα ψήνω στους 180 ο για 20-25 λεπτά, μέχρι να ροδοκοκκινίσουν ελαφρά.
  5. Μετά από 5 περίπου λεπτά, ρίχνω τη ζάχαρη άχνη με το σουρωτήρι να πάει παντού.
  6. Συνταγή της Βέφας.
Σχόλια
Μεταφορά στην κορυφή