Πρόσφατα σχόλια

FORUM: ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

Buy fake Canadian banknotes
scottbowerss032 6.8.2022 10:20
Απ:Μέτρημα υλικών
Hlianna 13.7.2022 23:24
Απ:Συνταγές light
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:20
Απ:Σχολιάζουμε στον κατάλληλο χώρο!
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:13
Απ:Φωτογραφίες στα σχόλια των συνταγών μας ( Ν...
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:12
Απ:χρηστες κ συνταγες τους
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:11
Απ:Παιχνίδι: Ερωτήσεις-Απαντήσεις !
jiuer7845 7.8.2021 13:03
Απ:Παιχνίδι: Ερωτήσεις-Απαντήσεις !
jiuer7845 7.8.2021 13:00
Απ:Ετοιμαζόμαστε για το Πάσχα!
M_nis27 8.3.2021 19:44
Απ:Μέτρημα υλικών
M_nis27 8.3.2021 19:20
Απ:Πως να κάνω μια τούρτα?
abhikhurana 22.7.2020 4:51
Απ:Αφιερώνω
mihirmane 5.6.2020 6:36
Απ:Mικρές και σύντομες συνταγές
M_nis27 26.3.2020 0:48
Απ:Γιορτή !
M_nis27 26.3.2020 0:44
Απ:Παιχνίδι: Ναι ή Όχι;
M_nis27 26.3.2020 0:21
Απ:Mικρές και σύντομες συνταγές
M_nis27 16.3.2020 17:29
Απ:Περισσεύματα ψωμιού
M_nis27 16.3.2020 16:58
Απ:Παιχνίδι... Διλήμματα
M_nis27 16.3.2020 10:07
Απ:Να σας γνωρίσω τον Κύριο;
Bianka 1.1.2020 21:45
Απ:Περισσεύματα ψωμιού
shubhupatil 8.7.2019 11:08
Περισσότερα...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ



Φιογκάκια ή δίπλες

recipe image
Προστέθηκε απόΕ.Φ., Τετάρτη, 12 Δεκέμβριος 2012
none
Περιγραφή

Με καρύδια και σιρόπι η συνταγή της μάνας μου, τα φιογκάκια της, όμοια με τις δίπλες!

Συστατικά

Για το σιρόπι:

  • 2 ποτήρια νερού ζάχαρη ,
  • 2 ποτήρια νερό.
  • 1 ποτηράκι κρασιού μέλι.

Για την ζύμη:

  • 5 αυγά
  • 3 ποτήρια αλεύρι.
  • Καρύδια ,κανέλα ,λάδι
Οδηγίες
  1. Βράζουμε το νερό με την ζάχαρη για 5 λεπτά και μετά το βράσιμο προσθέτουμε το μέλι.
  2. Ζυμώνουμε τα αυγά με το αλεύρι και ανοίγουμε 3 φύλλα. Κόβουμε λωρίδες 4 εκατοστών, και αυτές τις κόβουμε κομμάτια 8 εκατοστών. Κάνουμε ένα μικρό κόψιμο στο κέντρο και περνάμε μέσα από αυτήν την μια πλευρά του κομματιού. Έτσι σχηματίζεται ένα φιογκάκι.
  3. Τηγανίζουμε τα φιογκάκια σε καυτό λάδι και μετά τα βουτάμε στο σιρόπι για λίγα λεπτά. Σερβίρουμε πασπαλισμένα με χοντροκομμένο καρύδι και κανέλα!
Λίγα μυστικά ακόμα

Είναι παραδοσιακό Θρακιώτικο γλυκό που το κάνανε κυρίως για τις λεχώνες ,όταν πηγαίνανε να τις επισκεφτούν και σε άλλες γιορτινές μέρες βέβαια!

Σχόλια
Μεταφορά στην κορυφή