Πρόσφατα σχόλια

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

1377-cover_.jpg
Κοραλλάκι Ογκρατέν



Φιλέτο χοιρινό με σάλτσα μπαλσάμικο και μαυροδάφνη

recipe image
Προστέθηκε απόBianka, Κυριακή, 09 Οκτώβριος 2011 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 2 χρήστες ψήφισαν
none
Περιγραφή

Γρήγορο, νόστιμο και εύκολο φαγητό!

Συστατικά
  • 1 φιλέτο χοιρινό σχεδον 500 γρ
  • 2 κλαράκια δεντρολίβανο
  • 8 κ. σ. κρασί άσπρο
  • 4 κ,σ. μπαλσαμικο ξυδι μαυρο
  • 4 κ,σ. ελαιόλαδο
  • 4 κ,σ. μαυροδάφνη
  • 100 γρ. κρέμα γάλακτος

για το δεσιμο της σαλτσας

  • 1 κ .σ. κορν φλαουερ
  • 4 κ,σ.  νερο
Οδηγίες

  1. Το κρέας το βαζουμε επανω σε μια πιατελα και ριχνουμε το αλάτι και το πιπέρι.
  2. Ανακατευουμε τις 4 κουταλιές κρασί και 4 κουταλιές της σούπας βαλσάμικο ξύδι.
  3. Τηγανιζουμε σιγα το Φιλέτο σε λάδι για 10 λεπτά,  γυριζοντας απο ολες τι μεριες να παρη καλο χρωμα. Ρίχνουμε το δεντρολίβανο και μετά λιγο λιγο από το μίγμα κρασιού / ξύδι  και αφήστε να σιγοβράσει .
  4. Μετά από 10 λεπτά βγαζουμε το φιλέτο και τυλιγουμε σε αλουμινόχαρτο και αφήστε στην ακρη να ξεκουραστεί.
  5. Στο τηγάνι ριχνουμε το υπόλοιπο ασπρο κρασι και τη μαυροδαφνη, αν χρειαστεί ριχνουμε λιγη ακομη και δοκιμάζουμε απο αλατι και πιπερι.
  6. Κοβουμε το φιλέτο σε λεπτές φέτες και το ριχνουμε στη σαλτσα,  ριχνουμε και το ζουμακι που εβγαλε στο αλουμινοχαρτο και την κρεμα γαλακτος, ανακατευουμε το νερο με το κορν φλαουερ και το ριχνουμε στη σαλτσα που σιγοβράζει
  7. Πασπαλιζουμε αν θελουμε με μαϊντανό και σερβιρουμε με πατατες τηγανιτές και σαλατα!
Σχόλια
Σχόλιο από eleni_p , Τρίτη, 11 Οκτώβριος 2011 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
πω πω κολαση η σαλτσουλα φαινεται!!!!
Σχόλιο από vasiliki ver , Τετάρτη, 12 Οκτώβριος 2011 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Αρωματικότατη σάλτσα,πολύ ωραία παρουσίαση,όπως πάντα!!Μπράβο Μπιάνκα!!
Μεταφορά στην κορυφή