Φιλέτο κοτόπουλο με σάλτσα σαμπάνιας
- 4 φιλέτα κοτόπουλο
- 1 κρεμμύδι
- 4 κσ ελαιόλαδο
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι ,αλάτι
- 1 ποτήρι νερού,σαμπάνια brut
- 200 γρ κρέμα γάλακτος
- Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το βάζουμε σε μεγάλο τηγάνι με το λάδι να σωταριστεί.
- Όταν ξανθύνει αρκετά προσθέτουμε τα φιλέτα και τα ροδίζουμε απ'όλες τις πλευρές. Σβήνουμε με τη σαμπάνια και σκεπάζουμε το τηγάνι. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοψήνουμε για 10 λεπτά .
- Στη συνέχεια αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος. Ανακατεύουμε και σιγοψήνουμε για λίγο ακόμα.
- Συνοδεύουμε το φαγητό με ρύζι και το απολαμβάνουμε με την ίδια σαμπάνια που προσθέσαμε στο μαγείρεμα.
- Η διαφορά με το λευκό κρασί που έχουμε συνηθίσει να χρησιμοποιούμε είναι ότι η σαμπάνια δίνει στο φαγητό μας πιο φίνα και πιο λεπτή γεύση.
- Μπορείτε να το κάνετε και με φιλέτο γαλοπούλας.