Faxitas με σολομό

Μια συνταγή για να φτιάξουμε φαχίτας, αλλά εδώ με ψάρι μαριναρισμένο και πολύ νόστιμο.
- 1 κιλό σολομό φιλέτο χωρίς δέρμα
- Μερικές τορτίγιες
Μαρινάτα
- 2 κ.σ. λάδι
- 2 κ.σ. σόγια σος
- 1 κ.σ. μουστάρδα
- 1 κ.σ. μέλι
Λαχανικά
- ¼ κούπας λάδι
- 1 σκελίδα σκόρδο τριμμένο
- 2 μεγάλα κρεμμύδια σε φετάκια
- 2 χρωματιστές πιπεριές
- 2 κ. γλ. Τριμ. Φρέσκο τζίντζερ
- Χυμό λεμονιού
- Σάλτσα χορζράντις (προαιρ.)
- Aνακατεύω τα υλικά για τη μαρινάτα.
- Κόβω το σολομό σε μικρότερα κομμάτια. Τα αλείφω με τη μαρινάτα και ψήνω σε δυνατή φωτιά πάνω σε τηγάνι – ψηστιέρα για λίγο περίπου 4-5 λεπτά από κάθε πλευρά.
- Σε τηγάνι σοτάρουμε για λίγο το σκόρδο, το κρεμμύδι, τις πιπεριές και το τζίντζερ, έως ότου μαλακώσουν. Σβήνω με το χυμό λεμονιού.
- Ζεσταίνω τις πίτες μου στο φούρνο μικροκυμάτων σκεπασμένες ή τις ψήνω ελαφρά για λίγο σε τεφάλ τηγάνι χωρίς λάδι.
- Παίρνω την κάθε φέτα και βάζω λίγο από τα ψημένα λαχανικά μου, το σολομό σε κομματάκια, λίγο χορσράντις αν θέλουμε. Μπορώ να προσθέσω και άλλα υλικά της αρεσκείας μου, όπως ψιλ/νο μαρουλάκι ή φρέσκια ντομάτα ή κάτι άλλο, ακόμα και μια σάλτσα κατάλληλη για ψάρι μπορούμε να βάλουμε.
- Διπλώνω τις πίτες μου στα 2 ή στα 4.
- Φυσικά μπορούμε να βάλουμε σε πιάτα τα υλικά μας στη μέση του τραπεζιού και να φτιάχνει ο καθένας τη δική του εκδοχή. Τα φαχίτας είναι διασκέδαση. Ετοιμάστε μεξικάνικη βραδιά και καλά να περάσετε.
- Φαχίτας μπορούμε να φτιάξουμε με φιλέτο μοσχάρι, κοτόπουλο, γαρίδες.
- Μια συνταγή από το realfood
- Παρόμοια συνταγή: Κοτόπουλο με χρωματιστές πιπεριές-faxitas
Εγώ βέβαια θα το προτιμήσω με κοτόπουλο ή μοσχάρι!!!!!!!!!!!
μπραβο Ηλιαννα!