Φασολάκια χάντρες λαδερές
Ένας πολύ γευστικός τρόπος να απολαύσουμε τα φασολάκια χάντρες (μπαρμπούνια) ! Νόστιμο και πολύ υγιεινό φαγητό !
- 450 γρ. φασολάκια χάντρες φρέσκα ή κατεψυγμένα,
- 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα,
- 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες,
- 1 πράσινη πιπεριά σε κύβους,
- 2 καρότα σε ροδέλες,
- 4-5 μέτριες ντομάτες ξεφλουδισμένες και ψιλοκομμένες,
- 1/2 ματσάκι μαϊντανό,
- 2-2½ ποτήρια νερό,
- 1 κύβο λαχανικών,
- λάδι,
- αλατοπίπερο.
- Ζεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμε τα κρεμμύδια με το σκόρδο για 5 λεπτά ,ρίχνουμε την πιπεριά σε κύβους, τα καρότα σε φέτες ,ανακατεύουμε.
- Τέλος ρίχνουμε τα φασολάκια τα σοτάρουμε λίγα λεπτά ,προσθέτουμε τις ντομάτες ,το νερό, αλάτι, πιπέρι, ανακατεύουμε, χαμηλώνουμε τη φωτιά.
- Σιγοβράζουμε για 45 λεπτά περίπου.
- Στα τελευταία 10 λεπτά του βρασίματος ρίχνουμε τον μαιντανό και αφήνουμε το φαγητό μας να μελώσει και να μείνει με μια παχύρρευστη σάλτσα ντομάτας.
Αν δοκιμάσουμε και οι χάντρες είναι σκληρές ακόμη προσθέτουμε λίγο νεράκι ακόμη και βράζουμε 10 λεπτά ακόμη. Οι χάντρες περιέχουν Βιταμίνες,Πρωτεΐνες,Σίδηρο, Μαγνήσιο,Ψευδάργυρο,Φυλλικό οξύ ,Κάλιο ,προσπαθήστε να πείσετε τα παιδιά σας να φάνε υγιεινά!