Πρόσφατα σχόλια

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ



Φασολάδα χωρίς μούλιασμα

recipe image
Προστέθηκε απόHlianna, Κυριακή, 28 Ιανουάριος 2018
none
Περιγραφή

Φασολάδα που δε χρειάζεται να μουλιάσουμε τα φασόλια μας από το προηγούμενο βράδυ. Γίνεται νόστιμη και χυλωμένη.

Συστατικά
Στα γρήγορα
Κυρίως Πιάτα
Άλλες κατηγορίες
  • 500 γραμ. μέτρια ξερά φασόλια
  • 3 - 4 καρότα κομμένα σε φέτες
  • 2 ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • Μερικά κλωναράκια σέλινο ψιλοκομμένα
  • 2 κ.σ. πελτέ ντομάτας
  • 1 κ.σ. πάπρικα γλυκιά αν θέλετε και λίγη καυτερή
  • 3/4 φλ. λάδι
  • αλάτι, πιπέρι
  • 1 κύβο ζωμό κρέατος ή κοτόπουλου
Οδηγίες
  1. Βάζουμε τα φασόλια σε κατσαρόλα με μπόλικο κρύο νερό να τα σκεπάζει. Τα αφήνουμε να βράσουν για 40 λεπτά περίπου να μισομαλακώσουν. Τα στραγγίζουμε.
  2. Βάζουμε λίγο από το συνολικό μας λάδι σε βαθιά κατσαρόλα και προσθέτουμε τα κρεμμύδια, τα καρότα και το σέλινο. Τα ανακατεύουμε καλά, να λαδωθούν. Τα αφήνουμε για 2΄-3΄ σε μέτρια φωτιά.
  3. Προσθέτουμε την πάπρικα και τον πελτέ, ανακατεύουμε για 2 με 3 λεπτά.
  4. Ρίχνουμε τα μισοβρασμένα φασόλια και συμπληρώνουμε αρκετό βραστό νερό μαζί και τον κύβο. 
  5. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγοβράζουμε τη φασολάδα για καμιά ώρα ή και παραπάνω να μαλακώσουν καλά τα φασόλια μας (εξαρτάται πόσο καλόβραστα και φρέσκα είναι τα φασόλια μας ), τότε αλατοπιπερώνουμε .
  6. Τέλος, προσθέτουμε το υπόλοιπο λαδι. Αφήνουμε τη φασολάδα να βράσει για λίγο ακόμα, μέχρι να χυλώσουν καλά τα φασόλια. Αν χρειαστεί κι άλλο νερό ενδιάμεσα προσθέτετε βραστό νερό.
Σχόλια
Μεταφορά στην κορυφή