Φακές σαλάτα
- 500 γραμμάρια φακές.
- 2 σκελίδες σκόρδο.
- 1 μικρό κρεμμύδι.
- 2 δαφνόφυλλα.
- 1 σφιχτή μέτρια ντομάτα δίχως τους σπόρους κομμένη κύβους.
- 2 πράσινες και 2 κόκκινες πιπεριές κομμένες καρέ.
- 2 μικρά κρεμμύδια κομμένα ροδέλες.
- Μπόλικο μαϊντανό ψιλοκομμένο.
- Καλαμπόκι βρασμένο 4 κουταλιές της σούπας.
Για το ντρέσιγκ:
- 1/2 φλιτζάνι λάδι,
- 2 κουταλιές της σούπας μπαλσάμικο.
- 1 κουταλιά του γλυκού μουστάρδα σκόνη.
- 1κουτ. της σούπας άσπρο ξύδι.
- λίγο αλάτι και λίγο πιπέρι.
Για το σερβίρισμα:
- Φύλλα πράσινης σαλάτας ,
- κύβους φέτας
- μπούκοβο.
- Σε αλατισμένο νερό βράζουμε τις φακές μαζί με τα δαφνόφυλλα το κρεμμύδι και το σκόρδο, περίπου μισή ώρα ,έτσι ώστε να μην λιώσουν ,να στέκονται
- Τις σουρώνουμε αφαιρούμε το κρεμμύδι τα σκόρδα και τα δαφνόφυλλα.
- Τις βάζουμε σε σαλατιέρα και προσθέτουμε τις πιπεριές, την ντομάτα, τα κρεμμύδια ροδέλες κομμένα ,τον μαϊντανό ,και το καλαμπόκι. Ανακατεύουμε απαλά και περιχύνουμε με το ντρέσιγκ.
- Σερβίρουμε σε πλυμένα φύλλα απο πράσινες σαλάτες και κύβους από τυρί φέτα. Πασπαλίζουμε αν θέλουμε με μπούκοβο.
- Για το ντρέσιγκ χτυπάμε σε σέκερ το λάδι τα ξύδια την σκόνη μουστάρδας ,λίγο λάδι και λίγο πιπέρι.
Βάζουμε στο ψυγείο μία ώρα πριν το σερβίρισμα.Πήρα την συνταγή από τo Funky Cook.