Πρόσφατα σχόλια

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ



Φακές σε παραλλαγή

recipe image
Προστέθηκε απόΕ.Φ., Τετάρτη, 06 Οκτώβριος 2010 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 1 χρήστες ψήφισαν
none
Περιγραφή

Λίγες παρεμβάσεις  που κάνουν το πιάτο της φακής  πιο ενδιαφέρον!

Συστατικά
Στα γρήγορα
Κυρίως Πιάτα
Άλλες κατηγορίες
  • 250 γραμμάρια φακή.
  • 3/4 φλιτζάνι λάδι.
  • 2 κουταλιές της σούπας ξύδι.
  • 1 κιλό νερό.
  • 1& 1/2 κιλό νερό.
  • 1κρεμμύδι μεγάλο ψιλοκομμένο.
  • 3/4 φλιτζανιού χυμό ντομάτας.
  • πιπέρι,αλάτι
  • ρίγανη ,δύο δαφνόφυλλα
  • 3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο.

         Για τα κρουτόν:

  • 4 -5 φέτες μπαγιάτικο ψωμί,
  • 1&1/2 κουταλιά φυτίνη.

       Για το γαρνίρισμα

  • Πιπεριές Φλωρίνης,
  •  μαϊντανό ψιλοκομμένο.
Οδηγίες
  1. Πλένουμε τη φακή και τη βάζουμε να βράσει 5 λεπτά με το 1 κιλό νερό.
  2. Συγχρόνως ζεσταίνουμε το ενάμιση κιλό νερό.
  3. Σουρώνουμε τις φακές και προσθέτουμε το καθαρό ζεστό νερό, το λάδι , το ξύδι, το χυμό ντομάτας, το κρεμμύδι, το σκόρδο το αλάτι ,πιπέρι, δαφνόφυλλα. Και την βράζουμε σε μέτρια θερμοκρασία, περίπου 1/2 ώρα ίσως και λιγότερο(ανάλογα την φακή)
  4. Ζεστή την περνάμε προσεχτικά από τον μύλο των λαχανικών και της δίνουμε ακόμη μία βράση, ανακατεύοντας καλά.
  5. Τα κρουτόν:  βάζουμε σε τηγάνι την φυτίνη και αφού αφαιρέσουμε την κόρα κόβουμε σε κύβους τις φέτες του ψωμιού, τις ρίχνουμε όλες μαζί στο τηγάνι και τις γυρίζουμε γρήγορα -γρήγορα να πάρουν όλες φυτίνη. Τις τηγανίζουμε μέχρι να ροδίσουν.
  6. Βάζουμε στο πιάτο αρκετά κρουτόν και προσθέτουμε την φακή .
  7. Γαρνίρουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό και φέτες από πιπεριές Φλωρίνης.
  8. Προσοχή όταν αδειάζουμε την ζεστή σούπα στο μύλο των λαχανικών!
  9.  Αν χρειαστεί να προσθέσουμε νερό  στο φαγητό, αυτό θα είναι βραστό για να μην κόψει η βράση.  Αυτός είναι κανόνας για κάθε φαγητό !
Σχόλια
Σχόλιο από Hlianna , Τρίτη, 12 Οκτώβριος 2010
Oι φακές σε γκουρμέ εκδοχή.
Μεταφορά στην κορυφή