Ευωδιαστή σάλτσα με κονιάκ
- 150 γρ. κρεμα γαλακτος
- 1 κ σ βουτυρο
- 1 δοντακι σκορδο σε κυβακια
- 1 κρεμμυδακι μικρο
- 100 ml ζωμο κρεας
- 3 κ,σ πελτε ντοματας
- αλατι ,πιπερι
- λιγο ρίγανη,
- λιγο κύμινο
- λιγο θυμαρι
- 1 πρεζα ζαχαρη
- λιγη παπρικα
- 1 σφηνάκι κονιάκ
- Βαζουμε το βουτυρο σε τηγάνι, σωταρουμε το κρεμμυδι και το σκορδο και μετα ριχνουμε ολα τα αλλα υλικα, εκτος απο το κονιακ και το πελτε.
- Αφηνουμε να σωταριστουν καλα, ριχνουμε και τον πελτε και στο τελος το κονιακ
- Αν η σαλτσα μας ειναι πολυ αραιη και δεν την θελουμε ετσι, τοτε ανακατευουμε 1 κ. γλ. κορν φλαουερ η Νισεστε με λιγο νερο και το ριχνουμε στη σαλτσα μας, αφηνουμε να παρει 1 βραση και ειναι έτοιμη.
Αν θελουμε, μπορουμε να βαλουμε μεσα στη σαλτσα μας και πιπεριες κοκκινες και μανιταρια, αφού τα σοτάρω πρώτα