Ευωδιαστή μακαρονάδα με κοτόπουλο
Νόστιμη , ελαφριά και ευωδιαστή σάλτσα κοτόπουλου με τζίνζερ για τα μακαρόνια μας ή το ρύζι.
- Μισό κιλό σπαγγέτι ή λιγκουίνι
- 2 φιλέτα κοτόπουλου κομμένα σε λεπτές λωρίδες
- 1 μεγάλη ντομάτα ξεφλουδισμένη
- 2-3 σκελίδες σκόρδο στην πρέσα
- 1 σκελίδα σκόρδου ολόκληρη
- 1 γιαούρτι στραγγιστό
- χυμό από 1 λεμόνι
- 1 κομμάτι φρέσκο τζίντζερ τριμμένο στον τρίφτη
- ½ φλ. ελαιόλαδο
- 2-3 πιπεριές Φλωρίνης σε ροδέλες
- 2 κ.γλ. πράσινο πιπέρι σε κόκκους
- αλάτι-πιπέρι
- Βράζουμε τα μακαρόνια σε άφθονο αλατισμένο νερό.
- Χτυπάμε στο μούλτι την ντομάτα, το τζίντζερ, το λεμόνι, το γιαούρτι και τις σκελίδες σκόρδο.
- Σε τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμε το κοτόπουλο με τις πιπεριές, το πιπέρι, αλάτι και 1 σκελίδα σκόρδο ολόκληρη, που θα αφαιρέσουμε στο τέλος, για 5-6 λεπτά.
- Μόλις ψηθεί το κοτόπουλο ρίχνουμε στο τηγάνι το μείγμα με το γιαούρτι που χτυπήσαμε στο μούλτι. Ανακατεύουμε και αφήνουμε τη σάλτσα να μαγειρευτεί σε μέτρια φωτιά για 4-5 λεπτά. Η σάλτσα κοτόπουλου είναι έτοιμη. Σερβίρουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
- Μπορούμε να ρίξουμε μέσα τα μακαρόνια που έχουμε ήδη βράσει, να τα ανακατέψουμε και να σερβίρουμε αμέσως.
- Αν δεν σερβίρουμε αμέσως, τότε παραλείπουμε το ανακάτεμα της σάλτσας με το ζυμαρικό.