Εύκολη χοιρινή τηγανιά
- 1 κιλό χοιρινό (λαιμός) κομμένο σε μπουκιές
- 2 πράσινες πιπεριές κομμένες σε λωρίδες
- 1 ποτήρι κρασιού τσίπουρο
- 1 ποτήρι κρασιού ελαιόλαδο
- 1 κ.σ. καυτερή πάπρικα
- 1 κ.σ. μουστάρδα
- 1 ποτήρι κρασιού λευκό ξηρό κρασί
- 1 κ.γλ. ρίγανη(εγώ έβαλα θρούμπι που ταιριάζει πολύ στο χοιρινό )
- αλάτι, πιπέρι.
- Σοτάρουμε το κρέας στο ελαιόλαδο για 5-6΄, μέχρι να πάρει χρώμα γύρω γύρω. Προσθέτουμε τις πιπεριές κομμένες σε λωρίδες και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 3-4΄.
- Σβήνουμε με το τσίπουρο. Πασπαλίζουμε με την πάπρικα και αλατοπιπερώνουμε.
- Αραιώνουμε τη μουστάρδα σε 1 φλ. νερό και περιχύνουμε την τηγανιά.
- Μόλις το κρέας πιει όλα τα υγρά του και μείνει με το λάδι του προσθέτουμε το κρασί και τη ρίγανη και σιγοβράζουμε για 6-7΄ ακόμη, ώσπου να μείνει η τηγανιά μόνο με το λάδι της.
- Τη σερβίρουμε ζεστή.
Συνταγή της Αργυρώς : https://www.argiro.gr/recipe/eukoli-tigania/
Παρόμοια συνταγή:http://www.mageirikesdiadromes.gr/recipes/xoirinh-thgania-me-tsipoyro.html