Donauwelle
- 250 gr βουτυρο
- 250 gr ζαχαρη
- 6 αυγα
- 350 gr αλευρι
- 2 κουταλιες σουπας κακαο
- 1 φακελακι μπεικιν
- ενα βαζο κερασια χωρις κουκουτσι σε νερο(οχι γλυκο του κουταλιου)
Για την κρεμα:
- ½ λιτρο γαλα
- 1 φακελακι κρεμα αραβοσιτου για βρασιμο(οχι στιγμης)
- 100 gr ζαχαρη
- 250 gr βουτυρο
- 4κουταλιες σουπας χυμο λεμονιου
Για το γλάσο:
- 1 κουβερτουρα
- μερικα κομματια λευκης σοκολατας
- Βουτυρο και ζαχαρη, τα χτυπαμε μεχρι να αφρατεψουν. Χτυπαμε και τα αυγα αρκετα.
- Ανακατευουμε και το αλευρι με το μπεικιν και προσθετουμε την μιση ζυμη και την ανακατευουμε με το κακαο.
- Την αλλη ζυμη την στρωνουμε σε βουτυρωμενο ταψι.
- Tην σκουρα ζυμη την βαζουμε απο πανω και με ενα πηρουνι ανακατευουμε ελαφρως πανω κατω.
- Μετα βαζουμε και τα κερασια και τα παταμε ελαφρως.
- Ψηνουμε το γλυκο για 30 λεπτα στους 175 βαθμους και αφηνουμε να κρυωσει.
Για την κρεμα:
- Για την κρεμα περνουμε 5 κουταλιες σουπας γαλα και διαλυουμε την κρεμα και την ζαχαρη.
- Bραζουμε το υπολοιπο γαλα και ριχνουμε την κρεμα-ζαχαρη-γαλα.
- Χτυπαμε το βουτυρο και το χυμο λεμονιου και προσθετουμε σιγα σιγα την κρεμα (αφου εχει κρυωσει,πρεπει ολα τα υλικα να εχουν την ιδια θερμοκρασια).
- Την απλωνουμε στο κρυο πλεον γλυκο μας και την αφηνουμε να κρυωσει.
- Λιωνουμε την κουβερτουρα και απλωνουμε στο κρυο γλυκο μας, με την λευκη σοκολατα αφου την λιωσουμε κανουμε σχεδιακια!!!