Πρόσφατα σχόλια

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ




Donauwelle

recipe image
Προστέθηκε απόErmioni, Σάββατο, 02 Μάιος 2009
none
Περιγραφή Ένα εξαιρετικό γερμανικό γλυκο!
Συστατικά
  • 250 gr βουτυρο
  • 250 gr ζαχαρη
  • 6 αυγα
  • 350 gr αλευρι
  • 2 κουταλιες σουπας κακαο
  • 1 φακελακι μπεικιν
  • ενα βαζο κερασια χωρις κουκουτσι σε νερο(οχι γλυκο του κουταλιου)

Για την κρεμα:

  • ½ λιτρο γαλα
  • 1 φακελακι κρεμα αραβοσιτου για βρασιμο(οχι στιγμης)
  • 100 gr ζαχαρη
  • 250 gr βουτυρο
  • 4κουταλιες σουπας χυμο λεμονιου

Για το γλάσο:

  • 1 κουβερτουρα
  • μερικα κομματια λευκης σοκολατας
Οδηγίες

  1. Βουτυρο και ζαχαρη, τα χτυπαμε μεχρι να αφρατεψουν. Χτυπαμε και τα αυγα αρκετα.
  2. Ανακατευουμε και το αλευρι με το μπεικιν και προσθετουμε την μιση ζυμη και την ανακατευουμε με το κακαο.
  3. Την αλλη ζυμη την στρωνουμε σε βουτυρωμενο ταψι.
  4. Tην σκουρα ζυμη την βαζουμε απο πανω και με ενα πηρουνι ανακατευουμε ελαφρως πανω κατω.
  5. Μετα βαζουμε και τα κερασια και τα παταμε ελαφρως.
  6. Ψηνουμε το γλυκο για 30 λεπτα στους 175 βαθμους και αφηνουμε να κρυωσει.

Για την κρεμα:

  1. Για την κρεμα περνουμε 5 κουταλιες σουπας γαλα και διαλυουμε την κρεμα και την ζαχαρη.
  2. Bραζουμε το υπολοιπο γαλα και ριχνουμε την κρεμα-ζαχαρη-γαλα.
  3. Χτυπαμε το βουτυρο και το χυμο λεμονιου και προσθετουμε σιγα σιγα την κρεμα (αφου εχει κρυωσει,πρεπει ολα τα υλικα να εχουν την ιδια θερμοκρασια).
  4. Την απλωνουμε στο κρυο πλεον γλυκο μας και την αφηνουμε να κρυωσει.
Για το γλασσο
  • Λιωνουμε την κουβερτουρα και απλωνουμε στο κρυο γλυκο μας, με την λευκη σοκολατα αφου την λιωσουμε κανουμε σχεδιακια!!!
Λίγα μυστικά ακόμα
Νόστιμο αλλά με πολλές θερμίδες γλυκό !
Σχόλια
Μεταφορά στην κορυφή