Διπλοσοκολατένιο τσηζκέικ
- 150 γραμ. τριμμένα μπισκότα digestive
- 3 κ.σ. λιωμένη μαργαρίνη ή βούτυρο
- 400 γραμ. κρέμα τυρί (2 συσκευασίες)
- 3 κ.σ. ζάχαρη
- 5 φύλλα ζελατίνας
- 250 ml κρέμα γάλακτος ελαφρά χτυπημένη
- 300 γραμ. λιωμένη κουβερτούρα
- 1 σφηνάκι grand marnier
Γλάσο
- 1 κουβερτούρα λιωμένη σε μπεν μαρί
- 100 ml κρέμα γάλακτος
- 1 κ.σ. σπορέλαιο
- 3 κ.σ. λικέρ πορτοκαλιού grand marnier
- Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί (μια κατσαρόλα με ζεστό νερό στη φωτιά και επάνω της μια κατσαρόλα ή μπολ με τη σοκολάτα που θα λιώσει υπέροχα έτσι) ή στο χαμηλό σε φούρνο μικροκυμάτων.
- Λιώνουμε σε ένα μπρικάκι το βούτυρο η μαργαρίνη και την ανακατεύουμε με το τριμμένο μπισκότο (το τρίβουμε σε μπλέντερ ή βάζουμε το μπισκότο σε σακούλα και το χτυπάμε με τον πλάστη να γίνει ψιλοτριμμένο). Το μείγμα του μπισκότου πρέπει να είναι βρεγμένο αρκετά. Το βάζουμε σε φόρμα με σούστα μέγεθος 20 με 22 το μείγμα του μπισκότου και το πατάμε με το κουτάλι ελαφρά να ισιώσουμε την επιφάνεια. Το βάζουμε στο ψυγείο να περιμένει να φτιάξουμε τη γέμιση ή το φουρνίζουμε για 10 λεπτά στους 180ο και το αφήνουμε να κρώσει. Αυτούς τους 2 τρόπους ακολουθούμε ΄, όταν φτιάχνουμε τσηζ κέικ που δε θέλει ψήσιμο.
- Μουσκεύουμε τα φύλλα της ζελατίνας σε κρύο νερό και όταν μαλακώσουν, τα ανακατεύουμε με 3-4 κουταλιές βραστό νερό.
- Στο μίξερ χτυπάμε την κρέμα γάλακτος , σε ελαφριά σαντιγί και τη βάζουμε σε ένα μπολ.
- Στην ίδια λεκάνη του μίξερ χωρίς να ξεβγάλουμε, ρίχνουμε το τυρί κρέμα με τη ζάχαρη και τα χτυπάμε καλά σε μέτρια ταχύτητα για 3-4 λεπτά. Προσθέτουμε τη λιωμένη κουβερτούρα, τη λιωμένη ζελατίνα (που έχει υφή σαν νερό), το λικέρ πορτοκαλιού, ανακατεύουμε τέλος και τη σαντιγί απαλά και με σπάτουλα σιλικόνης από κάτω προς τα επάνω.
- Το σοκολατένιο αυτό μείγμα το ρίχνουμε στη φόρμα, στρώνουμε και βάζουμε στο ψυγείο να κρυώσει για 4 ώρες περίπου.
- Για το γλάσο πάλι σε μπολ (μπεν μαρί) λιώνουμε την κουβερτούρα μαζί με τη κρέμα γάλακτος και το λάδι. Όταν λιώσει, τότε προσθέτουμε το λικέρ.
- Όταν κρυώσει το τζηζκέικ, το περιχύνουμε με το γλάσο.
- Για να το βγάλουμε από το τσέρκι , περνάμε το μαχαίρι τριγύρω στην περιφέρεια και με προσοχή το ξεφορμάρουμε. Το μεταφέρουμε με το πιάτο της βάσης στην ταρτιέρα μας.
- Το γλάσο αυτό μπορούμε να το ρίξουμε στο τζηζκέικ και να μπει στο ψυγείο ή μπορούμε να το φτιάξουμε χώρια και να περιχύνουμε το κομμάτι μας κατά το σερβίρισμα.
- Μπορούμε επίσης να σερβίρουμε το γλυκό μας αντι για γλάσο σοκολάτας με σάλτσα φρούτων του δάσους , φραμπουάζ, ράσμπερι, φράουλες κα. Μπορούμε επίσης να αντι αυτών των 2 επιλογών, να στολίσουμε το κέικ μας με φρέσκα φρούτα των πιο πάνω φρούτων.
- Η κρέμα γάλακτος μπορεί να είναι φυτική.
- Σημείωση: Έχω προσθέσει στη συνταγή περισσότερο μπισκότο στη βάση,1 μεγάλο πακέτο νταϊτζέστιβ ή 1,5 πακέτο σε κανονικό μέγεθος, καθώς και περισσότερο λιωμένο βούτυρο, ώστε το μπισκότο να έχει νοτιστεί καλά. Η φόρμα μεγαλύτερη 26αρα, αλλά η γέμιση παρέμεινε η ίδια.