Διπλοσοκολατένια Μους
- 250 γρ. κουβερτούρα με όσο το δυνατόν μεγαλύτερη περιεκτικότητα σε κακάο , εγώ έβαλα με 74%
- 3 ασπράδια αυγών
- 3 κ.σ. ζάχαρη ψιλή
- 2 κ.σ. κονιάκ ή άλλο ποτό
- 1 φυτική σαντιγί σε μεταλλικό κουτί στα ράφια των σούπερ μάρκετ
- 2 κ.σ. ζάχαρη άχνη
- Ψιλ/ μένα γλυκά κουταλιού (προαιρ.)
- Τα 200 γρ. κουβερτούρα τα ψιλ/κόβουμε με το μαχαίρι και τα βάζουμε σε μπεν μαρί να λιώσουν (μια κατσαρόλα με ζεστό νερό από κάτω και πάνω μια μεγαλύτερη να ακουμπά στην πρώτη όπου βάζουμε μέσα την κομμένη κουβερτούρα και ανακατεύουμε να λιώσει η σοκολάτα τελείως). Την κατεβάζουμε από τη φωτιά και την αφήνουμε να γίνει χλιαρή. Τα 50 γρ.κουβερτούρα τα ξύνουμε με το τρίφτη του κρεμμυδιού σε τρίμματα χοντρά.
- Με το μίξερ χτυπάμε τα ασπράδια να γίνουν ελαφριά μαρέγκα και προσθέτουμε και τη ζάχαρη ψιλή και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να έχουμε μια μαρέγκα σφικτή.
- Χτυπάμε στο μίξερ τη σαντιγί του κουτιού στη δυνατή ταχύτητα για 5-6 λεπτά και βοηθάμε με 2-3 κ.σ. γάλα ενδιάμεσα να γίνει αφράτη και να φουσκώσει.
- Ρίχνουμε στη λιωμένη σοκολάτα 2 κουταλιές μαρέγκα και ανακατεύουμε να ανακατευτεί καλά. Το μείγμα αυτό το ρίχνουμε στη μαρέγκα και ανακατεύουμε με προσοχή με σπάτουλα από κάτω προς τα πάνω και αργά να μην ξεφουσκώσει η μαρέγκα. Προσθέτουμε τα τρίμματα σοκολάτας εκτός από λίγα που θα μπουν διακόσμηση και τα 2/3 της χτυπημένης σαντιγί που τα ανακατεύουμε και αυτά όλα μαζί με προσοχή ώστε να έχουμε ένα ομοιόμορφο σοκολατένιο μείγμα.
- Βάζουμε τη μους σε 6 κολονάτα ποτήρια, και στολίζουμε με σαντιγί και τριμμένη σοκολάτα.
Γλυκά κουταλιού πορτοκάλι ή κάτι άλλο, τα ψιλικόβουμε και τα βάζουμε μέσα ή στόλισμα από πάνω.