Πρόσφατα σχόλια

FORUM: ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

The Designs
lenabailey84@gmail.com 25.1.2023 16:28
Les Bullideres - Υψηλής ποιότητας Ανδόρα ακινήτων
cekkekarze@biyac.com 26.12.2022 23:39
 Buy coronavirus vaccine passport in UK
lwrcrr@gmail.com 23.12.2022 22:35
KAMPALA ILLUMINATI NO BLOOD SHEDDING+27788676511 I
makambasimon32@gmail.com 4.12.2022 12:52
+27788676511 UGANDA JOIN ILLUMINATI IN KAMPALA How
makambasimon32@gmail.com 4.12.2022 12:51
Απ:Μέτρημα υλικών
Hlianna 13.7.2022 23:24
Απ:Συνταγές light
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:20
Απ:Σχολιάζουμε στον κατάλληλο χώρο!
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:13
Απ:Φωτογραφίες στα σχόλια των συνταγών μας ( Ν...
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:12
Απ:χρηστες κ συνταγες τους
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:11
Απ:Παιχνίδι: Ερωτήσεις-Απαντήσεις !
jiuer7845 7.8.2021 13:03
Απ:Παιχνίδι: Ερωτήσεις-Απαντήσεις !
jiuer7845 7.8.2021 13:00
Απ:Ετοιμαζόμαστε για το Πάσχα!
M_nis27 8.3.2021 19:44
Απ:Μέτρημα υλικών
M_nis27 8.3.2021 19:20
Απ:Πως να κάνω μια τούρτα?
abhikhurana 22.7.2020 4:51
Απ:Αφιερώνω
mihirmane 5.6.2020 6:36
Απ:Mικρές και σύντομες συνταγές
M_nis27 26.3.2020 0:48
Απ:Γιορτή !
M_nis27 26.3.2020 0:44
Απ:Παιχνίδι: Ναι ή Όχι;
M_nis27 26.3.2020 0:21
Απ:Mικρές και σύντομες συνταγές
M_nis27 16.3.2020 17:29
Περισσότερα...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ



Διπλοσοκολατένια Μους

recipe image
Προστέθηκε απόHlianna, Κυριακή, 02 Μάρτιος 2014
none
Περιγραφή

Αγαπημένη μους σοκολάτα με κομματάκια σοκολάτας μέσα!

Συστατικά
  • 250 γρ. κουβερτούρα με όσο το δυνατόν μεγαλύτερη περιεκτικότητα σε κακάο , εγώ έβαλα με 74%
  • 3 ασπράδια αυγών
  • 3 κ.σ. ζάχαρη ψιλή
  • 2 κ.σ. κονιάκ ή άλλο ποτό
  • 1 φυτική σαντιγί σε μεταλλικό κουτί στα ράφια των σούπερ μάρκετ
  • 2 κ.σ. ζάχαρη άχνη
  • Ψιλ/ μένα γλυκά κουταλιού (προαιρ.)
Οδηγίες
  1. Τα 200 γρ. κουβερτούρα τα ψιλ/κόβουμε με το μαχαίρι και τα βάζουμε σε μπεν μαρί να λιώσουν (μια κατσαρόλα με ζεστό νερό από κάτω και πάνω μια μεγαλύτερη να ακουμπά στην πρώτη όπου βάζουμε μέσα την κομμένη κουβερτούρα και ανακατεύουμε να λιώσει η σοκολάτα τελείως). Την κατεβάζουμε από τη φωτιά και την αφήνουμε να γίνει χλιαρή. Τα 50 γρ.κουβερτούρα τα ξύνουμε με το τρίφτη του κρεμμυδιού σε τρίμματα χοντρά.
  2. Με το μίξερ χτυπάμε τα ασπράδια να γίνουν ελαφριά μαρέγκα και προσθέτουμε και τη ζάχαρη ψιλή και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να έχουμε μια μαρέγκα σφικτή.
  3. Χτυπάμε στο μίξερ τη σαντιγί του κουτιού στη δυνατή ταχύτητα για 5-6 λεπτά και βοηθάμε με 2-3 κ.σ. γάλα ενδιάμεσα να γίνει αφράτη και να φουσκώσει.
  4. Ρίχνουμε στη λιωμένη σοκολάτα 2 κουταλιές μαρέγκα και ανακατεύουμε να ανακατευτεί καλά. Το μείγμα αυτό το ρίχνουμε στη μαρέγκα και ανακατεύουμε με προσοχή με σπάτουλα από κάτω προς τα πάνω και αργά να μην ξεφουσκώσει η μαρέγκα. Προσθέτουμε τα τρίμματα σοκολάτας εκτός από λίγα που θα μπουν διακόσμηση και τα 2/3 της χτυπημένης σαντιγί που τα ανακατεύουμε και αυτά όλα μαζί με προσοχή ώστε να έχουμε ένα ομοιόμορφο σοκολατένιο μείγμα.
  5. Βάζουμε τη μους σε 6 κολονάτα ποτήρια, και στολίζουμε με σαντιγί και τριμμένη σοκολάτα.
Λίγα μυστικά ακόμα

Γλυκά κουταλιού πορτοκάλι ή κάτι άλλο, τα ψιλικόβουμε και τα βάζουμε μέσα ή στόλισμα από πάνω.

Eλαφριά μους σοκολάτας

Σχόλια
Μεταφορά στην κορυφή