Δίπλες της Θείας Τούλας
2 Αυγα
2 Κρόκους
¼ κουταλάκι του γλυκού Μπέικιν πάουντερ
1 πρέζα Αλάτι
½ Πορτοκαλί χυμό και ξύσμα
500 Γρ Αλεύρι, ίσως μόνο και 400 g
Λάδι (ηλιέλαιο) για το τηγάνισμα
Σιρόπι
500 g Μέλι (καλο ειναι να ειναι απο θυμάρι)
125 g Ζάχαρη
250 ml Νερό
Κανέλα και
Καρύδια, χοντροτριμμένο, για πασπάλισμα
- Στο μπλεντερ χτυπαμε τους κρόκους και το μπεκιν, τα χτυπαμε για 20 Λεπτα Χωρίς να διακόπτεται το χτυπημα, ριχνουμε και το χυμό, το πορτοκαλί.
- Σταματαμε το μπλεντερ ,Στη συνέχεια, προσθέτουμε το αλεύρι και ζυμώνετε με το χερι μέχρι να εχουμε ένα μέσο σφιχτή ζύμη.
- Χωρίζουμε τη ζύμη σε δύο μέρη και το βαζουμε στο ψυγείο - με πλαστική μεμβράνη τυλιγμένη -. για 2-3 ώρες
- Αλευρωνουμε τον πανγκο εργασίας και τα χέρια και ανοιγουμε τη ζύμη σε ένα λεπτό φύλλο (αν η ζύμη κολλάει, προσθέτουμε λιγο αλεύρι, αλλά σε κάθε περίπτωση μόνο τα χέρια το αλεύρι και την επιφάνεια εργασίας).
Με το κοπτιρι απο πιτσα κοβουμε τη ζύμη σε λωρίδα περίπου 6 cm πλάτος και 15 cm. Και ριχνουμε τα Κομμένα κομματια στο καυτο λάδι για τηγάνισμα. Τηγανίζουμε μέχρι η Δίπλα "ανεβει" και είναι χρυση’ Το ίδιο επαναλαμβάνεται με όλες τις λωρίδες.
Τοποθετήστε τα σε χαρτί κουζίνας, έτσι ώστε το υπερβολικό λαδι θα απορροφηθεί καλα.
Βράζουμε τα υλικά για το σιρόπι να ειναι ένα σιρόπι μεσαίο (περίπου 8 λεπτά σε μέτρια χαμηλή φωτιά), αφήνεται να κρυωση λιγο και περιχύνουμε τις κρύες Διπλες. - Πασπαλίζουμε με τα καρύδια και ενδεχομένως και με την κανέλα
Αν θελουμε περιστρέφουμε τη ζυμη γύρω από ένα πιρούνι και το βουταμε στο λάδι για τηγάνισμα.
Γεια στα χέρια σου Μπιάνκα!!!!!!
Και το αλάτι το ρίχνουμε όταν θα ρίξουμε το αλεύρι