Cupcakes αποφοίτησης
- 225 γρ. αλεύρι
- 1 κ. γλ. μπέικιν πάουντερ
- 170 γρ. άχνη
- 55 γρ. κακάο
- 55 γρ. καρύδα
- 115 γρ μαργαρίνη soft
- 1 αυγό
- βανίλια
- 1 φλ. του καφέ γάλα.
- Για την διακόσμηση:
- 1 πακέτο μπισκότα σοκολάτας τύπου πτι μπερ
- λίγη μερέντα ή αν θέλετε φτιάξτε σαντιγί,
- γλυκόριζα ή καραμέλες ζελεδάκια φρούτων για τις φουντίτσες στα καπέλα
- Mini M & Ms για το τέλος.
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 180ο.
- Κοσκινίζουμε το αλεύρι, το κακάο και το μπέικιν πάουντερ και την καρύδα,ανακατεύουμε και αφήνουμε στην άκρη.
- Χτυπάμε πολύ καλά την άχνη με την μαργαρίνη,ρίχνουμε το αυγό και τη βανίλια συνεχίζοντας το χτύπημα.
- Ρίχνουμε το μείγμα αλεύρι-κακάο-καρύδα εναλλάξ με το γάλα και συνεχίζουμε στη μεσαία ταχύτητα.
- Ρίχνουμε το μείγμα σε 12 χάρτινες ατομικές φορμούλες Ή όποιες άλλες μικρές έχουμε και ψήνουμε 20 λεπτά.
- Αφήνουμε να κρυώσουν καλά,αφαιρούμε από τα φορμάκια και τα διακοσμούμε .
- Γυρίζουμε από την ανάποδη τα κεκάκια μας,παίρνουμε από 1/2 κ. γλ. μερέντα την απλώνουμε πάνω σε κάθε κεκάκι και "κολλάμε" τα μπισκότα ,σοκολάτας κατά προτίμηση.
- Παίρνουμε την γλυκόριζα (αν βρούμε) ή τα ζελεδάκια και κολλάμε πάλι με μια μικρή ποσότητα μερέντας και ένα M & Ms.
Αν δεν σας αρέσει η καρύδα μην την προσθέτετε.
Η συνταγή για τα Cupcakes είναι από http://vintage-frills.com/2015/07/28/chocolate-coconut-cake-from-a-1930s-recipe/ Και η όμορφη ιδέα για να γίνουν καπελάκια αποφοίτησης από εδώ : http://www.bettycrocker.com/recipes/mini-cupcake-mortarboards/39862c7c-eb34-41d4-bafd-692c1b57c8c8