Cinnamon roll cake
- 3 φλ. αλεύρι,
- 4 κ,γλ. μπέκιν πάουντερ,
- 1 φλιτζάνι ζάχαρη,
- 1 1/2 φλιτζάνι γάλα,
- 2 αυγά,
- 1/2 κουταλάκι αλάτι,
- 2 κουταλάκια του γλυκού βανίλια,
- 4 κουταλιές βούτυρο λιωμένο ή βιτάμ,
- 1 φλιτζάνι καστανή ζάχαρη,
- 1 κ. σ. κανέλα.
Γλάσο:
- 3 φλιτζάνια ζάχαρη άχνη,
- 5 κουταλιές γάλα,
- 1 βανίλια.
- Στον κάδο του μίξερ ρίχνουμε το αλεύρι,μπέικιν,αλάτι και ζάχαρη.
- Ενώνουμε τα υγρά υλικά,γάλα,αυγά,βανίλια και τα προσθέτουμε στα υλικά του μίξερ,χτυπάμε στην μεσαία ταχύτητα να αφρατέψει το μείγμα,τέλος προσθέτουμε το βούτυρο ή βιτάμ (εγώ βάζω βιτάμ)χτυπάμε να ενσωματωθούν καλά τα υλικά μας.
- Βουτυρώνουμε ένα 22άρι ταψί,ρίχνουμε το μείγμα.
- Σε μπολ έχουμε ενώσει καστανή ζάχαρη και κανέλα,ρίχνουμε ομοιόμορφα απάνω σε όλο το μείγμα. Με ένα πιρούνι ή μαχαιράκι στροβιλίζουμε το μείγμα ζάχαρης-κανέλας με το μείγμα του κέικ σχηματίζοντας "μάρμαρο" .
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο για 30 λεπτά ΟΧΙ περισσότερο γιατί θα στεγνώσει. Βγάζουμε από το φούρνο αφήνουμε να κρυώσει ελαφρά και ετοιμάζουμε το γλάσο.
- Χτυπάμε όλα τα υλικά του γλάσου να γίνει λείο μείγμα και περιχύνουμε το χλιαρό κέικ.
Για καλύτερη απόλαυση σερβίρουμε ζεστό, κατευθείαν από το φούρνο ή σε θερμοκρασία δωματίου. Ωραίο θα είναι να προσθέσετε και καρύδια στο κέικ!