Πρόσφατα σχόλια

FORUM: ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

KAMPALA ILLUMINATI NO BLOOD SHEDDING+27788676511 I
makambasimon32@gmail.com 4.12.2022 12:52
+27788676511 UGANDA JOIN ILLUMINATI IN KAMPALA How
makambasimon32@gmail.com 4.12.2022 12:51
Απ:Μέτρημα υλικών
Hlianna 13.7.2022 23:24
Απ:Συνταγές light
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:20
Απ:Σχολιάζουμε στον κατάλληλο χώρο!
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:13
Απ:Φωτογραφίες στα σχόλια των συνταγών μας ( Ν...
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:12
Απ:χρηστες κ συνταγες τους
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:11
Απ:Παιχνίδι: Ερωτήσεις-Απαντήσεις !
jiuer7845 7.8.2021 13:03
Απ:Παιχνίδι: Ερωτήσεις-Απαντήσεις !
jiuer7845 7.8.2021 13:00
Απ:Ετοιμαζόμαστε για το Πάσχα!
M_nis27 8.3.2021 19:44
Απ:Μέτρημα υλικών
M_nis27 8.3.2021 19:20
Απ:Πως να κάνω μια τούρτα?
abhikhurana 22.7.2020 4:51
Απ:Αφιερώνω
mihirmane 5.6.2020 6:36
Απ:Mικρές και σύντομες συνταγές
M_nis27 26.3.2020 0:48
Απ:Γιορτή !
M_nis27 26.3.2020 0:44
Απ:Παιχνίδι: Ναι ή Όχι;
M_nis27 26.3.2020 0:21
Απ:Mικρές και σύντομες συνταγές
M_nis27 16.3.2020 17:29
Απ:Περισσεύματα ψωμιού
M_nis27 16.3.2020 16:58
Απ:Παιχνίδι... Διλήμματα
M_nis27 16.3.2020 10:07
Απ:Να σας γνωρίσω τον Κύριο;
Bianka 1.1.2020 21:45
Περισσότερα...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ




Cheesecake με ροδάκινα

recipe image
Προστέθηκε απόHlianna, Τρίτη, 16 Ιούνιος 2009 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 2 χρήστες ψήφισαν
none
Περιγραφή

Είναι ίσως η πιο ελαφριά και δροσερή μορφή cheesecake, χωρίς αυγά, χωρίς πολλά λιπαρά. Γίνεται εύκολα, γρήγορα και δε θέλει ψήσιμο!

Συστατικά

 

  • 20 μπισκότα digestive
  • 1 φλ/νι βούτυρο φυτικό λιωμένο
  • μισό κ. γλ. κανέλα ή ξύσμα λεμονιού
  • 1 πακέτο κριμ τσιζ (200 γρ)
  • 200 ml φυτική φρέσκια κρέμα
  • 1 γιαούρτι στραγγιστό
  • 3 γεμάτες κ.σ. ζάχαρη άχνη
  • 1 κ.γλ. ξύσμα λεμονιού
  • 3 φύλλα ζελατίνη
  • 5 ροδάκινα κομμένα στη μέση
  • 1 φλ/νι νερό
  • 2 /3 φλ/νιου ζάχαρη
  • 3 κ.σ.χυμό λεμονιού

 

Οδηγίες

βάση

 

  1. Χτυπώ στο μούλτι μπισκότα και κανέλα να γίνουν σκόνη. Τα βάζω σε μπολ και ανακατεύω το βούτυρο.
  2. Το μείγμα αυτό το βάζω σε φόρμα με κούμπωμα και το στρώνω πατώντας το ελαφρά. Το αφήνω για λίγο στο ψυγείο μέχρι να ετοιμάσω την κρέμα.

 

Κρέμα

 

  1. Μουλιάζω τις ζελατίνες πρώτα 10΄σε κρύο νερό και μετά τις διαλύω σε 2 κ.σ. ζεστό νερό.
  2. Χτυπώ με το μίξερ τυρί, γιαούρτι, ξύσμα, ζάχαρη 4-5 λεπτά. Προσθέτω την κρέμα και συνεχίζω το χτύπημα για λίγο ακόμα και στο τέλος χτυπώ και τη ζελατίνη.

 

Ροδάκινα

 

  1. Βάζω σε τηγάνι πρώτα το νερό με τη ζάχαρη 2-3 λεπτά να γίνει σιρόπι και προσθέτω και τα ροδάκινα και τα αφήνω να βράσουν μέχρι να μαλακώσουν και να δέσει το σιρόπι. Αφήνω να κρυώσουν.
  2. Βγάζω τη φόρμα από το ψυγείο και βάζω πάνω στα μπισκότα την κρέμα
  3. Ξαναβάζω στο ψυγείο αρκετές ώρες για να πήξει το μείγμα, καλύτερα από το βράδυ.
  4. Όταν έχει πήξει καλά, τοποθετούμε στην επιφάνεια τα ροδάκινα.
  5. Το σιρόπι που έχει περισσέψει το περιχύνουμε κατά το σερβίρισμα. Διατηρείται στο ψυγείο.
  6. Καλή επιτυχία!!!

 

Λίγα μυστικά ακόμα

 

  • Για φόρμα 24-26 εκ.
  • To ροδάκινο έτσι φτιαγμένο τρώγεται και μόνο του, σαν ροδάκινο γλυκό.
  • Άρθρο για το ροδάκινο.

 

Σχόλια
Σχόλιο από Margo , Τρίτη, 16 Ιούνιος 2009 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Εντυπωσιακό, Δροσερό και Νόστιμο!
Σχόλιο από Hlianna , Τρίτη, 16 Ιούνιος 2009
Καλύτερα να το λέγαμε γλυκό ροδάκινο παρά κομπόστα. Το σιρόπι είναι αρκετά δεμένο.
Το γράφω ότι το σιρόπι πρέπει να δέσει όπως κάνουμε και στα άλλα γλυκά.
Νομίζω ότι είναι μια καλή ιδέα και για γλυκό ροδάκινο.
Μεταφορά στην κορυφή