Cheesecake με ροδάκινα

Είναι ίσως η πιο ελαφριά και δροσερή μορφή cheesecake, χωρίς αυγά, χωρίς πολλά λιπαρά. Γίνεται εύκολα, γρήγορα και δε θέλει ψήσιμο!
- 20 μπισκότα digestive
- 1 φλ/νι βούτυρο φυτικό λιωμένο
- μισό κ. γλ. κανέλα ή ξύσμα λεμονιού
- 1 πακέτο κριμ τσιζ (200 γρ)
- 200 ml φυτική φρέσκια κρέμα
- 1 γιαούρτι στραγγιστό
- 3 γεμάτες κ.σ. ζάχαρη άχνη
- 1 κ.γλ. ξύσμα λεμονιού
- 3 φύλλα ζελατίνη
- 5 ροδάκινα κομμένα στη μέση
- 1 φλ/νι νερό
- 2 /3 φλ/νιου ζάχαρη
- 3 κ.σ.χυμό λεμονιού

βάση
- Χτυπώ στο μούλτι μπισκότα και κανέλα να γίνουν σκόνη. Τα βάζω σε μπολ και ανακατεύω το βούτυρο.
- Το μείγμα αυτό το βάζω σε φόρμα με κούμπωμα και το στρώνω πατώντας το ελαφρά. Το αφήνω για λίγο στο ψυγείο μέχρι να ετοιμάσω την κρέμα.
Κρέμα
- Μουλιάζω τις ζελατίνες πρώτα 10΄σε κρύο νερό και μετά τις διαλύω σε 2 κ.σ. ζεστό νερό.
- Χτυπώ με το μίξερ τυρί, γιαούρτι, ξύσμα, ζάχαρη 4-5 λεπτά. Προσθέτω την κρέμα και συνεχίζω το χτύπημα για λίγο ακόμα και στο τέλος χτυπώ και τη ζελατίνη.
Ροδάκινα
- Βάζω σε τηγάνι πρώτα το νερό με τη ζάχαρη 2-3 λεπτά να γίνει σιρόπι και προσθέτω και τα ροδάκινα και τα αφήνω να βράσουν μέχρι να μαλακώσουν και να δέσει το σιρόπι. Αφήνω να κρυώσουν.
- Βγάζω τη φόρμα από το ψυγείο και βάζω πάνω στα μπισκότα την κρέμα
- Ξαναβάζω στο ψυγείο αρκετές ώρες για να πήξει το μείγμα, καλύτερα από το βράδυ.
- Όταν έχει πήξει καλά, τοποθετούμε στην επιφάνεια τα ροδάκινα.
- Το σιρόπι που έχει περισσέψει το περιχύνουμε κατά το σερβίρισμα. Διατηρείται στο ψυγείο.
- Καλή επιτυχία!!!

- Για φόρμα 24-26 εκ.
- To ροδάκινο έτσι φτιαγμένο τρώγεται και μόνο του, σαν ροδάκινο γλυκό.
- Άρθρο για το ροδάκινο.
Το γράφω ότι το σιρόπι πρέπει να δέσει όπως κάνουμε και στα άλλα γλυκά.
Νομίζω ότι είναι μια καλή ιδέα και για γλυκό ροδάκινο.