Σάλτσα Κεράσι
Συστατικά
Στα γρήγορα
Γλυκά
Άλλες κατηγορίες
- 4 κούπες κεράσια καθαρισμένα και χωρίς το κουκούτσι
- 1 κούπα ζάχαρη
- 4 κουταλιές κορν φλάουρ
- 4 κουταλιές χυμό λεμονιού ή λίγο κρεμόριο
- 4 κουταλιές κονιάκ (προαιρετικά)
Οδηγίες
- Βάζουμε τα φρούτα σε αντικολλητική κατσαρόλα.
- Ανακατεύουμε τη ζάχαρη με το κορν φλάουρ και τη ρίχνουμε πάνω στα φρούτα.
- Ραντίζουμε με το χυμό λεμονιού.
- Σιγοβράζουμε τη σάλτσα σε χαμηλή φωτιά,ανακατεύοντας κατά διαστήματα,μέχρι να πήξει και να γίνει γυαλιστερή.
- Αφήνουμε να κρυώσει και αν θέλουμε προσθέτουμε το κονιάκ.
- Διατηρείται μία εβδομάδα στο ψυγείο και πολλούς μήνες στην κατάψυξη κλεισμένη ερμητικά σε πλαστικό σκεύος.
Σχόλια
Επίκαιρη η σάλτσα σου αυτή την εποχή Αλεξάνδρα που το κεράσι υπάρχει σε αφθονία. Θα την δοκιμάσω σύντομα! Μπράβο!
Margo μου είμαι σίγουρη ότι θα ενθουσιαστής,μιλάω εκ πείρας.